AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 8.5.2018

​Vastustajan rankaisu jäi vaivaamaan: "Aivan karmiva maali"

​Vastustajan rankaisu jäi vaivaamaan: "Aivan karmiva maali"

Ilveksen tekemä maali oli Toni Koskelan mielestä karmiva. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS koki kauden toisen tappionsa maanantaina Ilvekselle.

Ottelun luonteeseen osuen voisi sanoa, että RoPS:n kulma oli joukkueen turma. Vasemmalta annettu kulmapotku kimposi läpi juoksevalle Ilveksen Lauri Ala-Myllymäelle, jonka keskitys kimposi RoPS-puolustajan jalasta rangaistuspilkun kohdalle Gomo Ondukulle.

Nigerialainen sijoitti yhdellä kosketuksella tarkasti alakulmaan.

- Se oli aivan karmiva maali, ja teki meidän illasta vaikean, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela manasi pelin jälkeen.

- Kentän kunto oli ottanut takapakkia jopa Ilveksen edellisestä kotipelistä. Nyt siinä oli melkein mahdotonta syötellä. Huonokuntoisella kentällä puolustaminen on aina helpompaa. Pallo pomppii ja sitä on vaikeampi saattaa boksiin.

Toiselle jaksolle RoPS haki hyökkäysvoimaa. Kentälle vaihdettiin Simo Roiha keskikentällä uurastaneen Eetu Muinosen tilalle.

Reilun tunnin kohdalla ottelu olisi voinut tasoittuakin. Lassi Lappalainen oli jälleen vaarana Ilveksen rangaistusalueella ja sai pelattua Agnaldo Moraesin vapaaksi. Veto jäi kuitenkin sillä erää jalkoihin.

- Toinen jakso oli aavistuksen parempi kuin avausjakso, Koskela myönsi.

- Simon tulon myötä vaihdoimme muotoa kahteen hyökkääjään, mutta jos rehellisesti peliä katsoo, niin emme mekään pystyneet kovin isoa painetta luomaan.

Kuten ei pystynyt Ilveskään. Maalitilannetta lukuun ottamatta isäntien paikat jäivät Marius Noubissin sinänsä väkeviin kaukolaukauksiin. RoPS:kin oli pakotettu hyökkäämään rohkeammin.

Ilves-ottelun jälkeen Veikkausliigassa kuitenkin palataan takaisin normaalimpaan ottelurytmiin. RoPS:n seuraava ottelu on ensi sunnuntaina, joten pelien väliin jää melkein viikko.

- Nyt meidän on oltava fiksuja siinäkin, että harjoittelemisen osalla pelaajien on uskallettava myös levätä, Koskela huomautti.

- Moni pelaaja on ollut erittäin kovilla näiden neljän ensimmäisen viikon aikana.


RoPS-KuPS Rovaniemen keskuskentällä sunnuntaina 13.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia