AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 8.5.2018

​Ilveksen taktiikka toimi - "Makeat pisteet sarjakärjeltä"

​Ilveksen taktiikka toimi - "Makeat pisteet sarjakärjeltä"

Jarkko Wissin Ilves aiheutti RoPS:lle kauden toisen tappion. (Kuva: Leo Hynninen)

Ilves kaatoi maanantaina Veikkausliigaa johtavan RoPS:n 1-0 Tampereella.

Joukkueen päävalmentaja Jarkko Wiss oli tyytyväinen vastaiskuihin perustuvan taktiikan ja tarkan puolustamisen onnistumiseen.

– Olosuhteet määrittävät pitkälti pelitavan. Saatiin loistavaan matsiin hieno vastaiskumaali. Sen jälkeen on helppo puolustaa boksia, kunhan ei vain myy itseään ulos tilanteesta yksi vastaan yksi -kamppailuissa. Mahtava esitys meidän toppareilta. RoPSilla oli ehkä yksi huippupaikka, se (Lassi) Lappalaisen nousu ensimmäisellä jaksolla. Hyvää puolustustyöskentelyä ja makeat pisteet sarjakärjeltä.

Gomo Onduku saapui Ilveksen vahvuuteen alle kuukausi sitten Marokon pääsarjasta. 24-vuotias "wingeri" alkaa löytää hyvää virettä, josta tämän iltainen maali oli mainio osoitus.

– Aina etsitään hyviä pelaajia. Meidän pienellä lompakolla heitä on vaikea löytää. Ondukua tarjottiin muutaman kerran, ja nappasimme kiinni. Hän saapui hyvin keskenkuntoisena, mutta saimme hyviä raportteja Romanian vuosilta ja myös yhdeltä Afrikan kaudelta. Toivottavasti nivunen ei mennyt pahasti, Wiss viittasi Ondukun vaihtoon ottamiseen.



IFK Mariehamn-Ilves Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 13.5. kello 19.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia