AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 6.5.2018

Ilveksen Siira ei unohda juuriaan: "Edelleen herättää tunteita"

Ilveksen Siira ei unohda juuriaan: "Edelleen herättää tunteita"

Pohjoisen vastustajat ovat Tuure Siiralle yhä erityistapauksia. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves saa maanantaina vieraakseen sarjakärki RoPS:n ja tähyää tiukasti täyteen pistepottiin.

Kuluvalla kaudella kuudessa ottelussa pelannut ja yhden maalinkin iskenyt Tuure Siira liittyi tamperelaisten riveihin AC Oulusta vuoden 2015 lopussa. Keskikentän pohjapelaaja valittiin täksi kaudeksi Ilveksen kapteenistoon. Oulussa syntynyt Siira tuntee edelleen paikallisylpeyttä, kun tulee puhe Pohjois-Suomesta.

– Kyllähän nämä pelit rovaniemeläisiä ja kemiläisiä vastaan herättävät edelleen tunteita. Oulu on kuitenkin niin sanotusti se pohjoisen pääkaupunki. Pientä lisälatausta on mukana, se kuuluu asiaan, Siira hymyilee.

– RoPSilla on hyvä jengi kasassa. Sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa. Heillä on ollut odotuksiin nähden todella hyvä startti kauteen. Se yllätti meikäläisenkin. Tiiviisti he ovat puolustaneet, kun ovat vain kaksi maalia päästäneet ja ovat sarjajohdossa.

Tavoite maanantaille on kuitenkin Siiran mukaan selvä - pisteitä ei Rovaniemelle tuomisiksi aiota antaa.

– Uskon, että meillä on vielä varaa parantaa pesiesityksiä. Helppoja maaleja ei saisi päästää. SJK- ja VPS-tasureista jäi vähän hampaankoloon, sillä niistä peleistä olisi voittokin ollut otettavissa. Tässä on palauteltu pelien välissä, joten ei muuta kuin tuoreilla jaloilla RoPSin kaatoon ja otetaan tällä kertaa kolme pistettä, Siira sanoo.


Ilves - RoPS Ratinan stadionilla maanantaina 7.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia