AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 6.5.2018

Hyökkääjät elävät maaleista: "Itseluottamus lisää todennäköisyyttä"

Hyökkääjät elävät maaleista: "Itseluottamus lisää todennäköisyyttä"

Kuva: Juha Tamminen

HJK:n hyökkääjä Akseli Pelvas avasi maalitilinsä Veikkausliigan kaudella 2018 seitsemännellä kierroksella.

Pelvas iski kauden ensimmäisen maalinsa torstaina FC Lahtea vastaan. Hyökkääjäpelaajalle se on aina tärkeää saada heiluteltua verkkoja tasaiseen tahtiin ilman turhan pitkiä kuivia jaksoja.

- Totta kai siinä mielessä on kiva saada maaleja ja tehoja, että sitä kautta saa lisää itseluottamusta ja uskoa enemmän siihen omaan maalintekokykyyn ja se lisää todennäköisyyttä, että niitä tulee jatkossa enemmän, Pelvas toteaa.

- Ei minulla ole ollut hirveä huoli sen suhteen, vaikka maaleja ei ole tullutkaan, sillä tiedän, että meillä on sen verran laadukas jengi, että tullaan luomaan paljon paikkoja ja sitä kautta me päästään tekopaikoille ja maaleja aikaan.

HJK:lla on koossa todella leveä ja laadukas pelaajamateriaali. Se tarkoittaa sitä, että kierrätystä harrastetaan ja nälkäisinkään pelaaja ei pääse aloittamaan jokaista ottelua.

- Se vaihtuvuus tulee olemaan aika isoa, peliruuhkassa varsinkin. Monta pelaajaa on ringissä, jotka hinkuu kentälle ja tekee sitä kautta kaikkensa, että olisi myös siellä kentällä. Meillä on laadukas pelaajamateriaali. Se ei vaikuta hirveästi pelaamisen tasoon, ketä siellä kentällä on. Meillä on ainakin kaksi hyvää pelaajaa joka paikalle ja joillekin paikoille enemmänkin, Pelvas kertoo.

Yksittäinen pelaaja voi tuntea varsinkin alkukaudesta, että ei saa niin paljoa peliaikaa kuin haluaisi, mutta pitkällä juoksulla laajan pelaajamateriaalin hyöty joukkueen kannalta tulee väkisin näkyviin.

- Peliruuhka jatkuu kovana ja meidän etu on, että pystytään kierrättämään. Sen verran on kokemusta kertynyt, että osaa käsitellä asian, vaikka ei pelaisikaan joka peliä alusta loppuun. Jokainen pelaaja haluaa tietysti pelata niin paljon kuin mahdollista, mutta siinä pitää nähdä se positiivinen puoli, että jos ei joka pelissä ole mukana, niin on ainakin freshimmällä jalalla sitten kun on ja voi käyttää sen hyväkseen, Pelvas järkeilee.

PS Kemi - HJK Oulussa Raatin stadionilla maanantaina 7.5. kello 18. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia