AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 6.5.2018

FC Lahden puolustaja: ”Siitä lähdemme, että kotistadioniltamme ei viedä pisteitä”

FC Lahden puolustaja: ”Siitä lähdemme, että kotistadioniltamme ei viedä pisteitä”

FC Lahti avasi kauden 3-2-kotivoitolla TPS:sta. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahden 19-vuotias Paavo Voutilainen vaihdettiin torstaina kentälle 40. minuutilla, kun toppari Igor Jovanovic loukkaantui. Nuori pärjäsi hyvin ja HJK kaatui vierasottelussa 2-1-lukemin.

Pelit HJK:ta vastaan ja varsinkin voitot, ovat lahtelaisille merkittäviä etappeja. Sen näki torstaina päätösvihellyksen jälkeen, kun päävalmentaja Toni Korkeakunnas tuuletti erityisen riemukkaasti. Paavo Voutilainen oli edelleen lauantaina iloinen täydestä pistepotista, mutta kertoi katseiden siirtyneen jo tulevaan.

- On toivuttu, Voutilainen vastaa naurahtaen.

- On aina iso juttu pelata Klubia vastaan ja varsinkin iso juttu voittaa. Emme hirveän usein Helsingissä heitä kaada. Tuo on tulos, joka antaa koko joukkueelle itseluottamusta ja uskoa omaan tekemiseen. Pystymme todellakin voittamaan tässä sarjassa hyvällä pelillä kenet vain.

Voutilainen vaihdettiin kentälle juuri ennen taukoa. Kova paikka tulla tiukkaan otteluun puolustuksen keskiakselille, sanoisi moni.

- Tiesin jo ennen peliä, että Igorilla on takareidessä ongelmaa. Olin valmistautunut ja ottanut hyvät lämmöt, mutta eihän tuollaiseen peliin ole helppo tulla vaihdosta. Kivaa se kuitenkin oli. Vastassa oli hyviä pelaajia, joten haastetta riitti. Suoriuduin hommasta omasta mielestäni ihan hyvin.

FC Lahti jatkaa sarjaa maanantaina kotiottelulla Kisapuistossa. Vastustajaksi saapuu torstaina 1-3-tappion KuPS:lle kärsinyt SJK.

- Veikkaan, että edessä on taas tasainen peli, kuten edellisetkin ovat olleet. Lähdemme kuitenkin siitä, että kun saamme kotistadionillemme vieraita, niin he eivät ota yhtään pistettä mukaansa, Voutilainen linjaa.

FC Lahti on kerännyt tähän mennessä kuudesta ottelusta 11 pistettä. Voitot ovat tulleet TPS:sta, Ilveksestä ja HJK:sta ja tappio RoPS:lle. Tasatulos on kirjattu FC Honkaa ja KuPS:ia vastaan.

- Meillä on tyydyttävän verran pisteitä tähän mennessä. Tietysti voisi olla enemmän, mutta neljä pistettä kolmesta vaikeasta vieraspelistä on ihan hyvä potti. Kuopiosta olisi voinut saada kolme pistettä ja jos Rovaniemellä olisi pelannut koko pelin yhtä hyvin kuin toisen puoliajan, niin olisi voinut saada jotain. Mutta se on jossittelua.

- Joukkueemme on mielestäni parantunut joka kausi. Sama runko on pysynyt, koko ajan on tullut hyviä vahvistuksia ja olemme kehittyneet. Mitali ja europaikat ovat tavoitteemme, toppari toteaa.


FC Lahti - SJK Lahden Kisapuistossa maanantaina 7.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia