FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.18 // 3.5.2018

​Wiss taikoi suunnitelman voittomaaliin: "Olimme valmistelleet ja harjoitelleet"

​Wiss taikoi suunnitelman voittomaaliin: "Olimme valmistelleet ja harjoitelleet"

Kuva: Juha Tamminen

Ilves haki torstaina makean täyden pistepotin FC Interin kotiluolasta maalein 1-0.

1-0-vierasvoitto merkitsi Ilvekselle kauden ensimmäistä nollapeliä. Kolme pistettä siivittävät tamperelaiset sarjan kuudenneksi. Päävalmentaja Jarkko Wiss oli luonnollisesti tyytyväinen kauden ensimmäiseen vierasvoittoon. Kuukausi sitten Inter jätti Ilveksen nollille Suomen Cupissa, mutta tällä kertaa voimasuhteet kääntyivät.

– Ratkaisevaa oli tänään se, että saimme pidettyä nollapelin. Olimme kriittiset vaiheet pelistä hereillä. Puolustussuuntaan virheet olivat vähissä. Vaikka olimme kotijoukkueen kovan paineen alla, niin emme antaneet montaa avopaikkaa. Ja olihan meilläkin useita tilaisuuksia lähteä nopeaan vastaiskuun, mutta pikkaisen pallo poltteli väsyneissä jaloissa, Wiss tuumaa.

– Hyökkäyksessä maalimme tuli juuri sellaisesta tilanteesta, jota olimme valmistelleet ja harjoitelleet jo cupin peliä varten. Lämmittää mieltä, että maali nyt löytyi sieltä. Voitto antoi koko ryhmällemme uskoa siihen, että joukkueessa on riittävästi leveyttä. Nuoret pelaajat hoitivat tonttinsa tänäänkin.

Ilves - RoPS Ratinan stadionilla maanantaina 7.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia