vko.18 // 3.5.2018

FC Lahti yllätti hallitsevan mestarin (HJK-FC Lahti 1-2)

FC Lahti haki täyden pistepotin torstaina Helsingistä kaatamalla HJK:n maalein 2-1 (1-0).

Klubin kokoonpanossa on nähty alkukauden otteluruuhkassa runsaasti rotaatiota, mutta tällä kertaa vain kaksi pelaajaa oli vaihtunut Vaasassa nähdystä avauksesta. Ville Jalasto aloitti Rafinhan tilalla oikeana laitapuolustajana, ja Amr Gamal Klaussin sijaan kärjessä.

Vierasjoukkue Lahti aloitti väkevästi, ja Markus Uusitalo joutuikin venymään ensimmäisen kympin aikana pariinkin kertaan pallon tielle.

13. minuutilla Klubilla oli puolestaan erinomainen paikka, mutta Gamalin pusku painui hienoisesti maalin ohi tolpan väärältä puolelta.

Vieraiden kovan startin jälkeen Klubi otti pelin hallintaansa ja onnistui luomaan useita keskityspaikkoja. Ottelun alla alkanut sade teki kuitenkin olosuhteista hankalat ja pallon liukkaus näkyi ajoittain.

HJK onnistui pelaamaan useita lyhytsyöttökuvioita, mutta vetopaikoille pääseminen oli vieraiden tiiviin puolustuksen puristuksessa hankalaa. Reilun puolin tunnin pelin jälkeen Daniel O'Shaughnessy kuitenkin pääsi kokeilemaan vastapalloon Evans Mensah'n upeasta esityöstä, mutta Aleksandr Vasiutin Lahden maalilla venyi erinomaiseen torjuntaan.

Ensimmäistä puoliskoa oli jäljellä vajaa kymmenen minuuttia, kun FC Lahti pääsi iskemään ottelun avausmaalin. Uusitalo torjui laukauksen eteensä ja ensimmäisenä paluupalloon ehti paitsion rajamailta Artjom Dmitrijev, jonka vedon tielle Uusitalolla ei ollut enää mahdollisuuksia.

Lopulta tuo osuma jäi vauhdikkaista tilanteista huolimatta jakson ainoaksi, ja tauolle siirryttiin vieraiden maalin johdossa.

Mika Lehkosuo reagoi tauolla tappioasemaan kahden vaihdon muodossa. Toiselle jaksolle kentälle astelivat Nikolai Alho ja Akseli Pelvas, kun Mensah ja Eetu Vertainen jäivät sivuun.

Klubi aloittikin toisen jakson isännän elkein. Helsinkiläiset rakensivat ensimmäisten minuuttien aikana useita hyökkäyksiä, mutta viimeinen syöttö ei kerta toisensa jälkeen löytänyt omia.

Toinen jakso ehti lopulta edetä vain seitsemän minuuttia, kunnes Klubi iski tärkeän tasoituksen. Tauolla tehdyt vaihdot purivat nopeasti, kun Alho keskitti ja Pelvas pääsi tuikkaamaan puolustajan estelyistä huolimatta pallon verkon perukoille. Osuma oli Pelvakselle kauden ensimmäinen.

Klubi jatkoi vahvasti tasoituksen jälkeen, mutta vierailijat pääsivät hiljalleen jälleen peliin mukaan. 67. minuutilla Teemu Jäntti ohjasi vastahyökkäyksen päätteeksi vieraat johtoon akrobaattisella suorituksella jättäen Uusitalon voimattomaksi.

Vartti ennen täyden peliajan päättymistä Klubi suoritti viimeisen vaihtonsa, kun Klauss tuli kentälle Gamalin tilalle.

Loppua kohden HJK sai painetta Lahden maalille, mutta viimeistely-yritykset eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta. Näin Klubi koki toisen perättäisen tappion kotikentällään.

Pistemenetyksestä huolimatta HJK jatkaa sarjassa toisena. RoPS on kärjessä kolme pistettä edellä, kun taas kolmantena oleva KuPS on kaksi pistettä Klubin perässä.

PS Kemi - HJK Oulussa Raatin stadionilla maanantaina 7.5. kello 18 ja FC Lahti - SJK Lahden Kisapuistossa maanantaina 7.5. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.