AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 3.5.2018

Abdalla El Said on vakuuttanut - ”Pallo pysyy jalassa ja ratkaisut koko ajan hyviä”

Abdalla El Said on vakuuttanut - ”Pallo pysyy jalassa ja ratkaisut koko ajan hyviä”

Abdalla El Said on esiintynyt vahvasti KuPS-paidassa.

Egyptin maajoukkuemies Abdalla El Said on tehnyt Veikkausliigakentillä vaikutuksen. Kollegaansa kehuu myös KuPS:n kokenut keskikenttäpelaaja Ville Saxman.

Abdalla El Said liittyi KuPS:n vahvuuteen kauden alla kesään asti kestävällä lainasopimuksella. Ville Saxmanin mukaan kliseinen toteama "huippupelaaja saa muutkin ympärillään parantamaan" pitää tässä tapauksessa paikkansa.

- Hänelle voi antaa joskus vähän vaikeitakin syöttöjä ja palloa uskaltaa pelata pieniinkin väleihin. Hän hoitaa ne kyllä. Esimerkin näyttäminen omilla hyvillä suorituksilla auttaa aina muitakin eteenpäin, Saxman kehuu.

- Hän parantaa peliään koko ajan kun pääsee tekemiseen mukaan ja tottuu ylipäänsä Suomeen enemmän. Hän on osoittanut ilman muuta, että on älyttömän kova pelimies. Pallo pysyy jalassa ja ratkaisut ovat koko ajan hyviä. On hienoa pelata hänen kanssaan.

KuPS on sarjassa ennen torstain täyttä kierrosta kolmantena. Pisteitä on kuudesta ottelusta kasassa kahdeksan. Kauden parhaat pelit tähän mennessä olivat vierasvoitot HJK:sta ja IFK Mariehamnista. Nyt toiveissa on jälleen paluu voittokantaan, sillä joukkue jäi sunnuntaina 1-1-tasapeliin FC Lahtea vastaan.

- Lahti-peli oli pettymys, pisteiden olisi pitänyt jäädä Kuopioon. Mutta tunnelma joukkueessa on oikein hyvä. Pelejä on tällä hetkellä niin paljon, että saa ainakin keskittyä olennaiseen. Pelaamisestahan kaikki tykkää, kovin paljon ei juuri nyt pysty treenaamaan.

- Meillä on ollut koko ajan hyvä meininki, vaikka tulokset eivät heti alkuun niin hyviä olleetkaan. Voitot lisäävät sitten entisestään itseluottamusta ja buustia tekemiseen.

KuPS sijoittui viime syksynä liigassa hopealle ja moni povasi kauden alla Jani Honkavaaran ryhmän yltävän tänäkin vuonna mitalitaistoon. Saxman uskoo omiensa vahvuuksien piilevän muun muassa työmoraalissa.

- Lähdimme mielestäni aika samanlaisista lähtökohdista tähän kauteen kuin viime vuonna. Meillä on melko tasainen ja työteliäs nippu, jonka tasoa muutama lisävahvistus on nostanut. Viime vuonna tasainen suorittaminen oli meidän juttu. Uskon samaan nytkin. Pystymme myös pelaamaan eri tavoilla, se on vahvuutemme.


SJK-KuPS OmaSp Stadionilla torstaina 3.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia