vko.17 // 29.4.2018

Petteri Pennasen maalivire toi pisteen KuPS:lle (KuPS-FC Lahti 1-1)

IFK Mariehamnin vastaan edelliskierroksella neljästi onnistunut Petteri Pennanen osui myös sunnuntaina FC Lahtea vastaan. Pennasen maali toi kuopiolaisille pisteen 1-1 -tasapelissä, kun vieraiden Henri Anier oli avannut maalihanat.

FC Lahti pääsi alussa johtoasemaan KuPS-puolustuksen karkean virheen johdosta. Vaarattoman näköinen palautuspallotilanne pelattiin huolimattomasti ja hyökkääjä Henri Anier pääsi iskemään väliin. Anier kiersi KuPS-vahti Miika Töyräksen ja sijoitti pallon helposti tyhjään verkkoon: 0-1 (5 min).

Kuopiolaisten pelaaminen oli ensi jaksolla vaisua ja ratkaisevat syötöt olivat huonoja. Hyökkääjä Saku Savolainen pääsi laukomaan pallon maaliin 37 peliminuutin kohdalla, osuma hylättiin paitsiona. KuPS sai ensimmäisen puoliajan lisäajalla vapaapotkun: egyptiläistähti Abdalla El Said keskitti ja toppari Lum Rexhepi puski FC Lahden maalin ylärimaan. Tauolle mentiin 0-1-tilanteessa.

Kuopiolaiset onnistuivat parantamaan pelitempoaan toiselle jaksolle ja yleisö sai nähdä jännittävän 45-minuuttisen. El Said keskitti kulmapotkun ja Rexhepin puskupallo putosi FC Lahden maalin katolle (52 min). Kapteeni Petteri Pennanen antoi loistosyötön hyökkääjä Saku Savolaiselle, joka oli alueen sisällä tekopaikassa mutta FC Lahden maalivahti Aleksandr Vasjutin peitti vaaratilanteen helposti (55 min).

KuPS tuli tasoihin 68 minuutin kohdalla. Ilmari Niskanen lähetti laidasta loistokeskityksen maalin edustalle ja Pennanen viimeisteli terävästi 1-1 puolustuksen keskeltä. Riemu räjähti kattoon Savon Sanomat Areenan kotikatsomossa. Pennanen teki kauden viidennen liigamaalinsa ja jatkaa edelleen Veikkausliigan maalintekijätilaston kärjessä.

KuPS oli voittanut kaksi edellistä vierasotteluaan ja kotiyleisö alkoi kannustaa omiaan raivokkaasti kotivoitto mielessään. KuPS hyökkäsikin loppuajan voimakkaasti, vauhdikkaasti ja vaarallisesti. Kuopiolaisten pelissä oli hyvä syke ja vastustajan päätyyn saatiin kovaa painetta, voitto-osumaa ei kuitenkaan onnistuttu tekemään ja peli päättyi pistejakoon.maan.

SJK-KuPS OmaSp Stadionilla torstaina 3.5. kello 18.30 ja HJK-FC Lahti Telia 5G Areenalla torstaina 3.5. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: KuPS:n tiedote