FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.17 // 29.4.2018

KuPS haluaa venyttää voittoputkeaan: ”Tämä on tulosurheilua”

KuPS haluaa venyttää voittoputkeaan: ”Tämä on tulosurheilua”

Kuva: Juha Tamminen

KuPS haki keskiviikkona täyden pistepotin Ahvenanmaalta kaatamalla IFK Mariehamnin 4-1-lukemin. Nyt edessä on kotiottelu FC Lahtea vastaan.

KuPS oli keskiviikon ilmiö Veikkausliigassa. IFK Mariehamn meni johtoon 22. minuutilla, mutta juuri ennen taukoa alkoi Petteri Pennanen -show. Kapteeni iski lopulta neljä maalia ja KuPS pääsi kotimatkalle makean voiton kanssa.

- Matka lyhenee heti puolella, kun voittaa, Otso Virtanen naurahti.

- Matsista jäi todella hyvä fiilis. Saimme noustua tappioasemasta ja pelin hallintaan. Toinen puoliaika oli kokonaan meidän ja Petterin. Petteri otti joukkueen reppuselkään ja teki neljä maalia. Se on aika hieno suoritus.

KuPS avasi kauden 1-1-tasapelillä FC Honkaa vastaan. Sitä seurasi 1-2 ja 0-1 -tappiot Ilvekselle ja RoPS:lle. Seuraavalla kierroksella oli kuitenkin avausvoiton aika. Se tulikin mitä maukkaammalla tavalla, kun HJK kaatui Helsingissä 2-1-lukemin.

- Tämä on tulosurheilua. Pelasimme alkukaudestakin hyvin, mutta emme saaneet tulosta. Nyt olemme pelanneet hyvin ja saaneet tuloksia. En näe suurta muutosta, hyvin pojat ovat vetäneet koko ajan, Virtanen totesi.

- Klubilta vieraista pistekin on hyvä suoritus. Saimme kolme, joten voi sanoa, että se oli huikea juttu. Jos haluamme tällä kaudella mitaleille, niin pisteitä täytyy naarata sieltäkin. Nyt tuli kolme, eli tyytyväinen täytyy olla.

- Me olemme pelanneet koko ajan hyvin. Joukkueemme on ollut valmis jo pitkään, jätkät tietävät toisensa. Peli näyttää mielestäni hyvältä ja paranee koko ajan kun kausi etenee. Oma alkukauteni on ollut ihan ok, aina on varaa parantaa.

Voittoputkelle on siis haussa tänään jatkoa, kun Toni Korkeakunnaksen FC Lahti saapuu Kuopioon. Joukkueiden kauden 2017 liigakohtaamisista kaksi päättyi tasan ja yksi kuopiolaisten voittoon.

- Kotipeli on hieno juttu näiden pitkien bussireissujen jälkeen. Jokainen peli FC Lahtea vastaan oli viime vuonna tiukka ja samaa odotan nytkin. Meidän täytyy nyt vain jatkaa siitä mihin viimeksi jäimme. Lahti puolustaa hyvin ja taistelee jokaisesta tilanteesta. Haluamme ensimmäisen kotivoiton ja uskon siihen myös.

RoPS jatkaa Veikkausliigan kärjessä pelattuaan lauantaina maalittoman tasapelin TPS:n vieraana. HJK on toisena ja KuPS ja FC Lahti jaetusti kolmantena.

- Liigan alku on ollut mielenkiintoinen. Otteluita on pelattu ristiin ja rastiin ja RoPS porskuttaa hyvällä menestyksellä kärjessä. Olen katsellut itsekin paljon muiden pelejä ja koosteita. Kovaa on menty heti alkukaudesta.


KuPS - FC Lahti Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 29.4. kello 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia