FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.17 // 28.4.2018

Källman ilmoittautuu taistoon - ”Paras hyökkääjä tekee eniten maaleja”

Källman ilmoittautuu taistoon - ”Paras hyökkääjä tekee eniten maaleja”

Kuva: Juha Tamminen

FC Interin ja Suomen U21-maajoukkueen hyökkääjä Benjamin Källman haluaa taistella tällä kaudella Veikkausliigan maalikuninkuudesta.

Juhannuksen alla 20 vuotta täyttävä Benjamin Källman viimeisteli viime kaudella liigassa yhdeksän maalia. Tämän kauden saldo aukesi PS Kemiä vastaan kahdella osumalla.

- Toivon, että olen läpi kauden avauspelaaja. Maalit eivät ole kaikki kaikessa, mutta ovat ne hyökkääjälle tärkeintä. Paras hyökkääjä on se, joka on tehnyt eniten maaleja. Vaikka se ei koko totuus olisikaan. Toivon, että voin auttaa joukkuetta ja tehdä mahdollisimman paljon maaleja. Haluan olla mukana taistelemassa maalikuninkuudesta. Se on tavoitteeni, Källman linjaa.

Interin alkukausi on ollut vaihteleva. Urakka alkoi 0-2-tappiolla VPS:lle ja sitä seurasi 4-2-voitto PS Kemistä. Tuon jälkeen joukkue kärsi odotetussa Turun derbyssä 1-2-tappion TPS:lle. Viikonlopun kierrokselle ryhmä lähtee 0-0-tasapeli HJK:ta vastaan taskussaan.

- Parasta Interiä ei todellakaan ole vielä nähty. Kemi-peli olisi voinut mennä joukkueena paremmin. Emme voi luottaa siihen, että teemme vieraissa kolme maalia tai enemmän voittoon. Oma pää pitää pysyä puhtaana, jos haluamme saavuttaa jotain.

- Piste HJK:ta vastaan oli tärkeä tulos. Derby oli suuri pettymys, meidän olisi pitänyt pelata siinä paremmin. Tuon pisteen kanssa voi lähteä paremmin mielin Espoosen hakemaan voittoa.

Källman ei siis laske edes Kemi-voittoa suureksi onnistumiseksi. Juuri puolustuspelaamiselta hän odottaakin parannusta.

- He pääsivät tekemään kaksi turhaa maalia, se on aina huono juttu. Kaksi maalia per hyökkääjä, varsinkin vieraskentällä, on taas hyvä todella juttu. Se oli hyvä suoritus sen jälkeen, kun hävisimme Vaasassa. Olisi vain pitänyt pitää oma pää paremmin. Onnistuimme kuitenkin nyt siinä HJK:ta vastaan ja toivottavasti saamme jatkossakin nollapelejä.

Inter matkaa lauantaina Espooseen sarjanousija Hongan vieraaksi, joka on saavuttanut kauden kolmesta ottelustaan kaksi tasapelipistettä.

- Tiivis puolustaminen on tärkeää. Toivottavasti pääsemme maalipaikoille ja näyttämään parempaa Interiä. Hongan tekeminen näyttää hyvältä, vaikka pisteitä ei niin paljoa vielä olekaan. He olivat hyviä myös cupissa. Tuntuu, että heiltä puuttuu vielä se jokin ekstra. Ehkä se johtuu siitä, kun he ovat juuri palanneet liigaan. Uskon, että he voivat kyllä saada sen. Minulle on tämä ensimmäinen kerta, kun pelaan Hongan miesten joukkuetta vastaan.

Hongan värit ovat hyökkääjälle kuitenkin varsin tutut. Nuori Benjamin pelasi espoolaisten riveissä muutaman kauden junioreissa ennen kuin palasi kasvattajaseuransa EIF:n paitaan. Läpimurto miesten tasolle tapahtui Tammisaaressa.


FC Honka-FC Inter Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 28.4. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia