AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 27.4.2018

Toisen polven huippufutari - ”Ammattilaisuus ulkomailla on tavoitteeni”

Toisen polven huippufutari - ”Ammattilaisuus ulkomailla on tavoitteeni”

Kuva: Juha Tamminen

Onni Valakari pelaa ensimmäistä kauttaan Veikkausliigassa ja kesän tavoite onkin lyödä läpi Suomen tasolla. Mikä on seuraava etappi, jää nähtäväksi.

19-vuotias Onni Valakari oli isossa roolissa syksyllä, kun TPS voitti Ykkösen ja lunasti paikan liigaan. Talvella hän vieraili norjalaisen Tromsö IL:n harjoituksissa, jota valmentaa hänen isänsä Simo Valakari.

- Jalkapallossa voi aina tapahtua mitä vain, suuntaan toi toiseen. Sopimus on vasta lähellä, kun nimi on paperissa. Harjoittelin siellä kaksi viikkoa ja se oli todella siistiä. Taso oli hyvä ja pelaajat olivat tosi hyviä. Se vaikutti positiivisesti myös minuun. Oli iso hyöty, että pelaajat ympärillä olivat niin hyviä, Valakari kommentoi.

- On pakko ajatella päivä kerrallaan, tulevaisuudesta ei voi koskaan tietää. Mutta tietysti ammattilaisuus ulkomailla on tavoitteeni. Ensin minun täytyy todistaa tässä hetkessä, että olen tarpeeksi hyvä.

Sopimusta pohjoiseen ei tullut, mutta edessä on debyyttikausi Veikkausliigassa. TPS on avannut kauden kahdella tappiolla ja derbyvoitolla FC Interistä. Valakari on pelannut kaikissa otteluissa. Maalitilinsä hän korkkasi heti avauskierroksella FC Lahtea vastaan.

Yksi Valakarin tavoitteista on ikäluokan EM-lopputurnaus Pohjanmaalla heinäkuussa.

- Vaadin itseltäni aina enemmän ja enemmän, mutta on mennyt ihan hyvin. Huomaan, että pärjään mukana. Tehoja haluan tehdä lisää.

- Tämä on ensimmäinen kauteni Veikkausliigassa, joten haluan päästä sarjaan mahdollisimman hyvin mukaan. Haluan todistaa, että voin pelata korkealla tasolla. Jos pelaan hyvin, niin ehkä minulle aukeaa myös paikka U19 EM-kisajengiin. Mutta se, pääsenkö kisoihin vai en, ei ole uran päätavoite. Se olisi hieno välietappi, siitä tulee varmasti hieno tapahtuma.

Miltä hyppy Ykkösestä liigaan puolestaan tuntuu? Onko mikään yllättänyt Valakaria tai turkulaisjoukkuetta?

- Vastustajan pelaajat ovat parempia ja he toteuttavat asioita vähän nopeammin. Me olemme kuitenkin pärjänneet joukkueena hyvin. Tietysti kausi on vasta alussa, joten enempää johtopäätöksiä ei voi vielä tehdä.

- Tiesimme, että pärjäämme joukkueena myös sarjatasoa ylempänä, ei mikään ole tullut yllätyksenä. Uskomme omiin vahvuuksiimme, niillä nousimme Veikkausliigaan. Itse koen, että olen mennyt pelaajana ja ihmisenä eteenpäin. En ole vielä päätepysäkillä, haluan mennä koko ajan eteenpäin.


TPS-RoPS lauantaina 28.4. kello 17 Veritas Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia