FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.17 // 26.4.2018

​Nuorille oppitunti - Peli on raakaa: "Yksi pikkuinen virhe"

​Nuorille oppitunti - Peli on raakaa: "Yksi pikkuinen virhe"

Kuva: Juha Tamminen

Ilveksen kapteeni ja luottomaalivahti Mika Hilander johtaa nuorekasta Ilvestä Veikkausliigan kaudella 2018.

Viime kaudella pronssimitalit pokannut Ilves on aloittanut kauden 2018 yhdellä voitolla, kahdella tappiolla ja yhdellä tasapelillä. Keskiviikkona Ilves nousi Vaasassa tappioasemasta tasapeliin viime hetken maalilla.

- Meillä on aika nuori joukkue, jossa kokenut kaarti on 23-vuotiaita muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Varmaan tuollainen nousu antaa meidän jätkille uskoa siihen, että meidän peli riittää liigassa. Ei tarvitse ihmeellisyyksiä tehdä, Hilander toteaa.

- Samalla nuorille pelaajille oli oppitunti, miten raakaa peli on. Tehtiin yksi pikkunen virhe ja oltiin takaa-ajoasemassa heti alkupelissä. Moni on tullut junnuista tai Ykkösestä ja alkavat pikkuhiljaa näkemään mitä se liigatasolla vaatii. Ei saa tulla pienintäkään virhettä tai jengit niistä rankaisee. Sieltä takaa-ajosasemasta nouseminen takaisin peliin ja mahdollisesti kolmeen tai edes yhteen pisteeseen vaatii paljon töitä, Hilander tietää.

Hilander kuuluu 34-vuotiaana joukkueen harvalukuiseen konkarikaartiin, joilta odotetaan konkarimaista tasaisen varmaa hyvää suoritusta illasta toiseen.

- Meiltä odotetaan koko ajan tiettyä tasoa, nuorille vielä annetaan anteeksi, Hilander hymähtää.

Hilander liimaa palloja tasaisen varmoilla konkarin otteillaan seuraavan kerran sunnuntaina Ratinan stadionilla.

Ilves-SJK Ratinan stadionilla sunnuntaina 29.4. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia