FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.17 // 25.4.2018

Alkukauden tehoduo Lappalainen-Lingman - ”Ei voisi parempaa toivoa”

Alkukauden tehoduo Lappalainen-Lingman - ”Ei voisi parempaa toivoa”

Lassi Lappalaisella on ollut aihetta tuuletuksiin. (Kuva: Juha Tamminen)

Lassi Lappalaisesta povattiin Veikkausliigan läpimurtopelaajaa vuosi sitten, kun nuori pelasi HJK:ssa. Aika ei ollut tuolloin vielä täysin kypsä, mutta nyt tuntuu olevan.

Lassi Lappalainen siirtyi heinäkuussa 2017 Helsingistä Rovaniemen Palloseuraan lainasopimuksella. Liigapelejä kertyi syksyn aikana 13, maaleja neljä ja maalisyöttöjä kaksi. Todellinen läpimurto on kuitenkin käsillä juuri nyt.

19-vuotias Lapplainen on pelannut jokaisessa kauden neljässä liigaottelussa ja tehtaillut kaksi maalia ja syöttänyt yhden. IS-tähtipörssiä hän johtaa seitsemällä tähdellä. RoPS on voittanut kaikki ottelunsa yhteismaalierolla 8-0.

- Onhan tämä alku ollut huikea, tuskin kukaan meistä uskoi tällaiseen. Nyt kun olemme voittaneet neljä peliä, niin uskon, että voimme jatkaa tästä samanlailla, Lappalainen linjaa.

RoPS:n talvi ei antanut viitteitä aivan näin kovasta vireestä. Joukkue pelasi viisi Suomen Cupin ottelua. Voittoja tuli kaksi, tasapelejä yksi ja tappioita kaksi. Liigajoukkueista Toni Koskelan suojatit kohtasivat PS Kemin ja KuPS:n ja hävisivät molemmille.

- Viimeiset harjoituspelimme näyttivät jo vähän paremmalta, mutta sitä ennen oli hieman vaikeaa. Tällä hetkellä peli tuntuu todella hyvältä.

Lappalainen saapui Rovaniemelle siis jo viime kesänä. Joukkueen uusista tulokkaista muun muassa päävalmentaja Koskela ja Lucas Lingman ovat hänelle enemmän kuin tuttuja HJK:n vuosilta.

- Olen pelannut Lingmanin kanssa seitsemän vuotta ja esimerkiksi Taye Taiwon tunnen myös HJK:sta. Meillä on RoPS:ssa todella hyvä joukkuehenki, se auttaa ilman muuta. Olen nyt joukkueessa heti kauden alusta, joten se helpottaa omaa tekemistä myös.

- Yhteistyömme Lingmanin kanssa on toiminut todella hyvin, ei voisi parempaa toivoa.

Mikä RoPS:sta sitten tekee tällä hetkellä niin hyvän? Entä kuinka suuri rooli Koskelalla on onnistumisiin?

- Kaikilla on tosi iso halu voittaa, treeneissä ja peleissä varsinkin. Sanoisin, että se on suurin asia. Kaikkien taitotaso riittää pelityyliimme ja -taktiikkaamme, se on hyvä.

- Toni sopii minulle valmentajana todella hyvin. Hän antaa paljon vapauksia, mutta hän on myös todella taktinen valmentaja. Tiedän mitä pitää tehdä, se on tärkeää. Taktiikkamme on toiminut ainakin nämä neljä ensimmäistä peliä todella hyvin. Tonilla on aika iso vaikutus tähän, pelaaja kehuu.

Täysin lappilaista Lappalaisesta ei kuitenkaan ole vielä tullut. RoPS päätti järjestää ennen derbyä PS Kemiä vastaan sunnuntaina hiihtokisat. Hiihtäjät ottivat mittaa sadan metrin matkalla juuri ennen liigaottelua, sillä Keskuskenttää ympäröi vielä varsin arvostettava määrä lunta.

- Meille ei oltu kerrottu niistä kisoista mitään, joten kyllä se vähän oudolta näytti. Jengi siellä vaan hiihti kilpaa, mutta ei se meihin toisaalta vaikuttanut, Lappalainen naurahti.

RoPS jatkaa liigaa tänään keskiviikkona isännöimällä FC Lahtea. Päävalmentaja Toni Korkeakunnas joutuu Rovaniemen lennon alla miettimään tarkkaan, miten kamppailuun lähteä. Joukkueen rosterista puuttuu hyökkääjiä, kuten Viron maajoukkuemies Henri Anier, joka sai viikonlopun kierroksella kahden varoituksen seurauksena yhden ottelun pelikiellon.

- Lahtikaan ei ole hävinnyt yhtään peliä, joten he tulevat varmasti todella kovaa. Uskon, että ihan mitä tahansa voi käydä. En tunne Lahtea vastustajana kovin hyvin, mutta ainakin he puolustavat hyvin. Meidän puolustus on toiminut niin hyvin, ettei sillä oikeastaan ole väliä ketä hyökkääjiä tulee vastaan.

Lassi Lappalainen on edelleen HJK:n pelaaja. Uusi lainasopimus kirjoitettiin joulukuussa ja se kattaa kuluvan kauden. Nähtäväksi jää viekö nuoren tie ulkomaille jo ennen kontrahdin umpeutumista.

- En mieti tavoitteita sen enempää, menen peli kerrallaan. Jos olen täällä koko kauden, niin kymmenen maalia voisi olla hyvä. Toisaalta tavoite voisi olla päästä ulkomaille kesällä tai kauden jälkeen.


RoPS - FC Lahti Rovaniemen Keskuskentällä keskiviikkona 25.4. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia