FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.17 // 24.4.2018

Vaikea preseason jäi taakse - ”Napapiiriltä tulee kunnianhimoinen joukkue”

Vaikea preseason jäi taakse - ”Napapiiriltä tulee kunnianhimoinen joukkue”

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigaa on pelattu neljä kierrosta, ja sarjan kärjessä porhaltaa monien ennakkoarvioiden vastaisesti Rovaniemen Palloseura. Yksi RoPS:n alkukauden sankareista on jälleen ollut napapiiriläisten oma Simo Roiha.

Simo Roihan tuuletukset RoPS:n edelliseltä menestyskaudelta 2015 ovat syöpyneet pysyvästi RoPS-kannattajien verkkokalvoille.

Elokuun 12. päivänä kyseisenä vuonna Rovaniemen Keskuskenttä kirjaimellisesti räjähti. Vaihdosta kentälle ampaissut Roiha oli iskenyt kahden minuutin sisään kaksi maalia, joilla RoPS kaatoi sarjan kärkiottelussa SJK:n Seinäjoelta.

- Maalintekijä muistaa jokaisen maalinsa, mutta kyllä tuo jälkimmäinen osuma on se kaikkein mieleenpainuvin. Silloin repesi, Roiha muistelee.

RoPS:n hopeakausi päättyi Roihan osalta valitettavaan loukkaantumiseen, ja osin viime vuosikin meni siitä toipuessa. Nyt omiensa rakastama maalitykki on saanut pitkästä aikaa valmistautua kauteen ilman isompia vaivoja.

Roihan kauden ensimmäinen maali syntyi heti avausottelussa IFK Mariehamnia vastaan. Kärkihyökkääjänä pelaava Roiha oli oikea-aikaisesti työpaikallaan ja pääsi puskemaan Juho Hyvärisen keskityksen lähes tyhjään maaliin.

RoPS on neljän pelatun kierroksen jälkeen Veikkausliigan kärkijoukkue. Takana kolmen pisteen takamatkalla vaanii HJK.

Rovaniemeläisiä ei kauden ennakoissa nostettu kärkitaistoon. Vielä tammikuussa ja Suomen Cupin aikaan RoPS:n osalta näyttikin vaikealta. Sittemmin kurssi on kääntynyt jyrkästi.

- Preseason oli meille vaikea, Roiha myöntää.

- Mutta täytyy muistaa, että vielä siinä vaiheessa vasta kokeilimme eri pelaajia eri paikoilla, haimme jokaisen omimpia vahvuuksia sekä testasimme myös uusia pelaajia.

Kevättalvesta RoPS teki myös kaksi merkittävää pelaajahankintaa. Taye Taiwo on Veikkausliigan parhaita pelaajia vähintäänkin omalla pelipaikallaan, mutta merkittävässä roolissa on Roihan mukaan erityisesti keskikentän Wato Kuaté.

- Watolla on samoja ominaisuuksia kuin oli Moshtagh Yaghoubilla, Roiha löytää yllättävän yhteyden hopeakauden joukkueeseen.

Silloinkin RoPS ylsi parhaimmillaan näyttävään pallokontrolliin.

- Watolla ei ole kiire pallon kanssa, jonka ansiosta saamme hänen kauttaan pidettyä pallon helposti omilla. Hän osaa rytmittää, rauhoittaa ja myös luopua pallosta juuri oikea-aikaisesti.

RoPS:n lennokas kauden avaus on nostattanut erityisesti kannattajien toiveita, mutta joukkue itse pitää jalat visusti maassa. Roihalla on kuitenkin pieni varoituksen sana vastustajien suuntaan.

- Täällä Napapiirillä on tällä hetkellä melkoisen kunnianhimoinen joukkue, maaliahne hyökkääjä vinkkaa.


RoPS - FC Lahti Rovaniemen Keskuskentällä keskiviikkona 25.4. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

vko.07 // 22.2.2020
Lisää uutisia