AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.17 // 24.4.2018

FC Interin lupaus läpimurron äärellä: ”Ruotsissa en saanut sitä mahdollisuutta"

FC Interin lupaus läpimurron äärellä: ”Ruotsissa en saanut sitä mahdollisuutta"

Tatu Varmanen haluaa saavuttaa seuraavan tason FC Interissä. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Interin laitapuolustaja Tatu Varmanen pelaa ensimmäistä täyttä kauttaan miesten tasolla. Nuoren tavoitteet on korkealla, mutta hän uskoo niiden olevan saavutettavissa Turussa.

19-vuotias Tatu Varmanen on asunut koko elämänsä Ruotsissa. Hänen isänsä on kotoisin Lahdesta ja äiti Torniosta ja nuoren puheesta kuuluukin selvä Länsi-Lapin murre. Hän muutti ensimmäistä kertaa Suomeen tehtyään sopimuksen FC Interin kanssa maaliskuussa 2017.

- Kävimme perheen kanssa paljon Pohjois-Suomessa ja vietin aikaa Torniossa. Olen oikeastaan vasta nyt käynyt muissakin etelän kaupungeissa, kuten Helsingissä, Varmanen juttelee.

- Viimeinen vuoteni Ruotsissa ei mennyt ihan niin kuin olisin halunnut, en saanut tarpeeksi peliaikaa. Oli kiva lähteä seikkailemaan ja oli mukavaa, kun Veikkausliigajoukkueesta tuli kiinnostusta. Minulla oli aina ollut sellainen filis, että olisi mukava asua joskus Suomessa, hän jatkaa.

Varmanen sai jalkapallo-oppinsa korkealle arvostetussa IF Brommapojkarnan akatemiassa, johon hän siirtyi hyvin nuorella iällä. Läpimurto miesten tasolla jäi kuitenkin odottamaan muualle.

- Kaikki tietävät, että Brommapojkarna on arvostettu akatemia Ruotsissa. Se muokkasi minua pelaajana paljon, minulla on paljon kiitettävää. Nyt on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun pelaan oikeasti miesten tasolla. En saanut Ruotsissa sitä mahdollisuutta. Sain hyvän pohjan, mutta isot askeleet on vielä ottamatta. Haluan tietysti aina eteenpäin, eikä Suomikaan toivottavasti ole viimeinen kohteeni jalkapalloilijana, Varmanen kertoo.

- Uskon, että Inter ja Veikkausliiga tarjoavat minulle hyvät mahdollisuudet kehittyä entisestään pelaajana ja ottaa entistä isompi askel eteenpäin Eurooppaan.

Viime kaudella Varmanen lainattiin JJK:n riveihin, mutta nuori puolustaja ehti pelata kettupaidassa vain pari peliä talvella ennen vakavaa loukkaantumista. Siitä toivuttuaan Varmanen sai loppukesästä debyyttinsä FC Interissä ja Veikkausliigassa, jossa pelejä ehti tulla 14 kappaletta. Näistä hän pelasi kaikki avauskokoonpanossa.

Tänä vuonna Varmanen on saanut harjoitella rauhassa ja terveenä. Odotukset ovat myös sen mukaiset.

- Olin viime kaudesta puolet loukkaantuneena. En ollut siis ihan laskenut, että saisin Interissä syksyllä niin paljon peliaikaa kuin lopulta sain. Minulla on omat, korkeat tavoitteet. Olen syöttänyt tällä kaudella kaksi maalia, mutta paikkoja ensimmäiseen Veikkausliigamaaliinkin on ollut. Siinä haluan parantaa. Enemmän tehoja ja tietysti työ sen eteen, että oma maalin pysyy puhtaana. Haluan kehittyä koko ajan ja auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon.

FC Inter pelaa kolmen topparin muodostelmalla, joten Varmasen rooli on olla nouseva laitapuolustaja oikealla laidalla. Pelipaikka on haastava, sillä se vaatii puolustustehtävien lisäksi paljon juoksuvoimaa, mutta myös hyökkäysosaamista.

- Olen aina ollut hyökkäävä laitapakki, tämä systeemi ei ole minulle uusi. Koen, että tämä rooli sopii hyvin. Minulla on vastuu puolustaa, mutta koska meillä on kolme topparia, niin tekeminen on hieman erilaista.

Varmanen on pelannut FC Interin kolmesta ottelusta tasan puolet. Vaikka alku on ollut lupaava, vaatii nuorukainen itseltään enemmän.

- Parannettavaa on joka osa-alueella. Jouduin jättämään Vaasan vieraspelin väliin, kun olin kipeä. Kemiä vastaan syötin kaksi maalia ja peli meni ihan hyvin. Mutta olisin voinut saada enemmänkin onnistumisia. Kokonaisuutena kausi on alkanut ihan hyvin, Varmanen arvioi.


FC Inter - HJK Veritas Stadionilla keskiviikkona 25.4. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia