AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 23.4.2018

​HJK:ssa selvä kehityskohta tappiollisen ottelun jälkeen

​HJK:ssa selvä kehityskohta tappiollisen ottelun jälkeen

Nikolai Alho tietää, mitä HJK:n täytyy parantaa palatakseen voittokantaan keskiviikkona Turussa. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK koki lauantaina kauden ensimmäisen tappion, kun KuPS kävi hakemassa pisteet Helsingistä 2-1-lukemin.

Isäntäjoukkue HJK siirtyi johtoon vain vajaan viiden minuutin pelin jälkeen. KuPS kuitenkin tasoitti pelin avausjaksolla ja iski voittomaalin Ilmari Niskasen toimesta noin 10 minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä.

Pelin viimeinen maali syntyi, kun HJK:n kapteeni Rafinha menetti pallon vasemmalla laidalla Luis Carlos Murillolle. Kolumbialaispakki pisti nopeasti kovan keskityksen maalille, josta Niskanen liukui pelivälineen tyylikkäästi sisään.

HJK:n leirissä oli luonnollisesti apea tunnelma kauden ensimmäisen tappion jälkeen.

- Oli kova matsi. Aina nuo jotenkin kaatuvat omiin virheisiin. Annoimme KuPSille vähän liikaa saumaa ja sitten totta kai menetettiin (pallo) omalla puolella. Loistava maali loppupeleissä: hyvä keskitys ja hyvä viimeistely. Eipä tuosta paljoa jäänyt käteen, HJK:n laituri Nikolai Alho harmitteli.

KuPS oli kerännyt kolmesta ensimmäisestä pelistään vain pisteen, kun taas HJK oli voittanut kaikki kolme otteluaan. Alhon mukaan KuPS:n vaikea alku ei vaikuttanut HJK:n valmistautumiseen siinä mielessä, että savolaisia olisi millään tapaa aliarvioitu.

- Päinvastoin. Uskoimme, että he tulevat ryminällä, kun alkukausi ei ole lähtenyt niin hyvin. Tiedettiin alusta asti, että tulee vaikea peli.

Seuraavaksi HJK kohtaa FC Interin Turussa keskiviikkona. Samat joukkueet kohtaavat Suomen Cupin finaalissa 12. toukokuuta Töölössä.

Alhon mukaan odotettavissa on todennäköisesti yhtä kova vääntö kuin KuPS:aa vastaan. Interillä riittänee nälkää, sillä se hävisi viikonloppuna TPS:lle 1-2 Turun paikallisottelussa.

- Kuten sanoin aikaisemmin jätkille ja juteltiin puoliajallakin, hävisimme liikaa kakkospalloja keskialueella. KuPS voitti niitä ja sitä kautta sai myös luotua painetta meidän päähän. Varsinkin vieraissa meidän pitää olla tiiviimpänä ja puolustaa paremmin siinä keskialueella, Alho linjasi tulevan pelin suhteen.


FC Inter - HJK Veritas Stadionilla keskiviikkona 25.4. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia