AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 22.4.2018

VPS valmis iltapäivän otteluun: "Me tunnemme heidät"

VPS valmis iltapäivän otteluun: "Me tunnemme heidät"

Onko VPS:n valmennus löytänyt juonet IFK Mariehamnin kaatamiseen? (Kuva: Juha Tamminen)

Vaasan Palloseura kohtaa IFK Mariehamnin vieraskentällä sunnuntaina.

VPS:n valmentajista Ricardo Duarte analysoi vaasalaisseuran sivuilla tulevaa ottelua.

- IFK:lla on vakaa tapa pelata, he tuntevat meidät ja me tunnemme heidät. Pitää olla joustava pelissämme tietyissä asioissa ja estää heitä käyttämästä vahvuuksiaan, Duarte miettii.

- Kangaskolkka (Aleksei) on hyvä maalintekijä, jota he käyttävät pelissään paljon. Pitää estää heitä pelaamasta omilla vahvuuksillaan meidän omien vahvuuksiemme kautta, Duarte kommentoi.

Duarten kohdalla matka ei ole ensimmäinen, jonka hän reissaa joukkueen mukana Maarianhaminaan. Portugalilaisluotsi oli jo viime vuonna Vepsun mukana "saarella."

- Toki Petri (Vuorinen) ja pelaajamme tuntevat Maarianhaminan kulttuurin pelata paljon paremmin, mutta selvästi siinä on nähtävissä ruotsalaisia vaikutteita. Sieltä on tullut muun muassa tapa pelata 4-4-2 järjestelmää, joka oli Ruotsissa pitkään perinteinen, Duarte analysoi.

- IFK on hankkinut uusia pelaajia, jotka ovat myös hyviä. Heillä on vahvoja pelaajia jokaiselle pelipaikalle. Olemme keskustelleet siitä, miten tuntuu kuin heitä yhdistäisi kentällä liima. Meillä on kuitenkin omat keinot, joihin me luotamme, Duarte sanoo.

IFK Mariehamn - VPS sunnuntaina 22.4. kello 16.00 Wiklöf Holding Arenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia