AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 22.4.2018

PS Kemin saatava TLL-kolmikko kuriin

PS Kemin saatava TLL-kolmikko kuriin

Pääseekö PS Kemi juhlimaan Rovaniemellä? (Kuva: Juha Tamminen)

Sunnuntaina pelattavaan kauden ensimmäisen jänkäderbyyn RoPS:n ja PS Kemin välillä lähdetään mielenkiintoisista asetelmista.

RoPS on voittanut kaikki kolme peliään. PS Kemillä on puolestaan kahden ottelun jälkeen kolme pistettä.

PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman on luonnollisesti pannut merkille RoPS:n vasemman laidan kolmikon Taye Taiwo – Lucas Lingman – Lassi Lappalainen vahvat esitykset.

– Sieltä laidalta RoPS on kehittänyt vaarallisimmat tilanteensa. Tietysti meidän täytyy pelata heidän vahvimman aseensa tehokkuus pois, Åhman toteaa PS Kemin sivuilla.

Åhman sanoo, ettei kuitenkaan pelkästään TLL-kolmikkoon voi keskittyä, vaan myös vaaralliset kärkimiehet Simo Roiha ja Filip Ivanovski on noteerattava, kuten muun muassa myös KuPS-ottelun nousullaan ratkaissut oikea laitapakki Juho Hyvärinen.

– Vaikka RoPS:n miehitys on tiivis, niin sieltä löytyy aukkoja. RoPS:n prässätessä yhtä aggressiivisesti ylhäältä kuin kolmessa ensimmäisessä ottelussa, jonnekin syntyy vääjäämättä tilaa. Se tila meidän on käytettävä hyödyksemme.

Åhmanin optimismi ei perustu pelkästään videoiden katseluun. Hyvässä muistissa on viimeinen harjoitusottelu, jonka RoPS voitti niukasti maalein 2-1.

– Siinä ottelussa toinen jakso oli meiltä hyvä, ja siitä meidän on nyt jatkettava, Åhman painottaa.

RoPS - PS Kemi Rovaniemen Keskuskentällä sunnuntaina 22.4. kello 16.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia