FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.16 // 22.4.2018

​Jani Tanska: "Meidän pitää olla monipuolisia"

​Jani Tanska: "Meidän pitää olla monipuolisia"

Tanska haluaa petrata Ilveksen pallollista pelaamista. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen kokenut toppari Jani Tanska muistuttaa, ettei joukkue saa olla yhden tempun hevonen Veikkausliigassa.

Tupsukorvat kokivat lauantaina 0-2-tappion Lahden vieraana, vaikka joukkue pelasi koko toisen puoliajan yhden miehen ylivoimalla Henri Anierin lennettyä ulos kahdella keltaisella kortilla. Se sotki Ilveksen pelisuunnitelman, sillä ylivoimaan asti joukkue kärkkyi vastaiskuja.

- Saimme pallonhallinnan, mutta emme olleet tarpeeksi vaarallisia. Emme pystyneet luomaan tarpeeksi hyviä maalipaikkoja, Tanska harmitteli.

Sen sijaan FC Lahti alkoi hyökätä vastaiskuilla. Yhden tällaisen päätteeksi Lahti sai vapaapotkun, jonka Santeri Hostikka ampui ohi Mika Hilanderin.

- Sitten olimmekin sillassa, Tanska myönsi.

Ilveksellä on ollut hankala otteluohjelma kauden alkuun. Vastassa on ollut viime vuoden kulta- ja hopeamitalistit HJK ja KuPS sekä neljänneksi sijoittunut FC Lahti. Kolmesta pelistä mukaan on tarttunut kolme pistettä.

- Jos tästä olisi saatu jotain mukaan, niin olisi voinut olla ihan tyytyväinen kauden alkuun. Nyt kun hävisimme, niin ei voi olla kovinkaan tyytyväinen.

Tanska halua parantaa Ilveksen peliä monella osa-alueella. Yksi ongelmakohdista kuitenkin korostui Lahtea vastaan, joten siitä on hyvä aloittaa.

- Jos saamme pallonhallinnan, niin meidän pitää pystyä petrata hidasta hyökkäämistä ja miten saamme sitä kautta luotua maalipaikkoja. Tämä oli kauden ensimmäinen tällainen peli, koska niin HJK ja KuPS halusivat pitää palloa, Tanska muistuttaa.

- Meidän pitää olla monipuolisia, koska kyllä vastustajat osaavat meidät skoutata ja tietävät miten pelaamme. Meillä on jokaiseen peliin erilainen valmistautuminen ja yritämme iskeä heikkouksiin. Lahtea vastaan emme vain onnistuneet siinä mitä yritimme.

Veikkausliigaa pelataan nyt tiheällä tahdilla, joten Ilves kääntää nopeasti katseensa kohti seuraava ottelua, joka pelataan Vaasassa.


VPS - Ilves Elisa Stadionilla keskiviikkona 25.4. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia