vko.16 // 21.4.2018

TPS vei Turun derbyn (FC Inter-TPS 1-2)

TPS otti kauden avauspisteensä ja samalla Turun herruuden ainakin toistaiseksi haltuunsa kaatamalla FC Interin lauantaina maalein 2-1 (2-0).

Inter oli ottelussa vahvempi alussa. Joukkue sai pallon maalin jo pelin toisella minuutilla, mutta tilanne oli paitsio. Tilannetta edelsi Tatu Varmasen yritys, jonka maalivahti Jonatan Viscosi torjui mainiosti. Hyvä vetopaikka oli myös Lucas Garcialla. Viscosi sai torjuttua myös tämän yrityksen pelin kahdeksannella minuutilla.

Vastaiskuihin keskittynyt TPS pääsi ottelussa johtoon 13. minuutilla. Tilanteessa Tero Mäntylä menetti pallon päädyssä Aleksi Ristolalle, joka vapautti Mika Ääritalon tekopaikkaan. Kova laukaus etukulmaan ei jättänyt Henrik Moisanderille hyviä mahdollisuuksia torjuntaan.

TPS tuplasi johtonsa puolen tunnin kohdalla. Tällä kertaa Moisander ei onnistunut torjumaan Oskari Jakosen kohti tullutta laukausta, vaan pallo vyöryi lopulta yli maaliviivan.

Inter haki tasoitusta tiukasti TPS:n johtomaalin jälkeen. Paras paikka tuli Timo Furuholmille, jonka puskun Viscosi torjui helposti.

Aivan ensimmäisen jakson lopussa avausmaalin tehnyt Ääritalo pääsi laukomaan pallon kulmapotkun jälkitilanteesta. Interin onneksi laukaus kumahti tolppaan.

Inter tuli päättäväisesti toiselle jaksolle. Teemu Penninkankaalla oli hyvä paikka kavennukseen 52. minuutilla, mutta pusku Lucas Garcian vapaapotkuun jäi löysäksi.

Interin hakiessa riskillä tasoitusta TPS pääsi hyviin vastaiskuihin. Onni Valakarilla oli huippupaikka reilun tunnin kohdalla. Hänen epäonnekseen oma pelaaja, Riku Sjöroos, blokkasi varman maalin.

Inter teki ansaitun kavennuksen 64. minuutilla. Maalista vastasi vasemman jalan 25 metristä lähteneellä kaukolaukauksella Mika Ojala.

Ojalan maalin jälkeen Inter jatkoi myllyttämistään. Kesken painostuksen TPS oli jälleen lähellä maalintekoa. Tällä kertaa Moisander torjui upeasti Sjöroosin jatkon maalin edestä.

Vauhti pelissä jatkui loppuun asti. Furuholmilla ja pirteästi sisään tulleella Albion Ademilla oli omat paikat tasoitukseen, mutta TPS kesti.

Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla avausmaalin tehnyt Ääritalo pääsi Interin puolustuksen sekoilun jälkeen läpiajoon, mutta Moisander ehti kuin tyhjästä laukauksen eteen ja antoi joukkueelleen mahdollisuuden pisteeseen.

Lopulta vauhdikkaaksi otteluksi muuttunut Turun derby päättyi vierasjoukkueen statuksella pelanneen TPS:n niukkaan voittoon.

FC Inter - HJK Veritas Stadionilla keskiviikkona 25.4. kello 18.30. TPS - RoPS lauantaina 28.4. kello 17 Veritas Stadionilla. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.