FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.16 // 21.4.2018

KuPS-laituri tietää mihin iskeä - ”HJK:n pelaamisessa on heikkouksia”

KuPS-laituri tietää mihin iskeä - ”HJK:n pelaamisessa on heikkouksia”

Kuva: Juha Tamminen

KuPS metsästää vielä kauden avausvoittoaan liigassa. Seuraavaksi se on mahdollista Helsingissä, kun joukkue kohtaa lauantaina HJK:n.

Viime kauden hopeamitalisti KuPS mielii liigassa kärkisijoille myös tänä vuonna, mutta ensimmäiset kierrokset ovat olleet haastavia. Kolmesta ottelusta on tilillä vasta yksi piste. Lauantain vastus HJK puolestaan on voittanut kaikki kolme taistoaan.

HJK ja KuPS kohtasivat edellisen kerran Suomen Cupin puolivälierässä maaliskuun lopulla. HJK eteni jatkoon lukemin 2-0.

- HJK on hallitseva mestari ja he ovatkin heti alkukaudesta osoittaneet miksi. Meillä oli edellisessä pelissä todella hyvät paikat tehdä avausmaali. Jos olisimme onnistuneet, niin pelin luonne olisi voinut olla aivan erilainen, Rasmus Karjalainen muistelee.

- Vaikka tulokset ovat mitä, niin meidän ei tarvitse lähteä pelkäämään HJK:ta. HJK on varmasti tällä hetkellä Suomen paras joukkue, mutta jos pystymme pelaamaan omalla tasollamme, niin saamme aikaan hyvän matsin. Lähdemme hakemaan kolmea pistettä, se on selvä asia.

22-vuotias Karjalainen on pelannut kaikissa kauden kolmessa liigaottelussa. Cupin taistossa Helsingissä hän urakoi 79 minuuttia.

- HJK on rakennettu niin, että penkillekin jää todella kovia jätkiä. He murtautuvat monipuolisesti keskeltä ja laidoilta. Heidänkin pelaamisessa on selvät heikkoudet ja niihin meidän pitää iskeä. Kyse ei ole pelaajista vain alueista mihin iskeä kentällä. Kerron enemmän sitten pelin jälkeen, kun olemme hyödyntäneet ne, Karjalainen nauraa.

- Klubi-vieraissa on sellainen peli, että voitto antaisi paljon itseluottamusta tulevaisuuteen koko joukkueelle. Uskoa omaan tekemiseen meillä kyllä on, siitä tämä ei ole kiinni. Me tulemme ottamaan ensimmäisen voiton ja kääntämään kurssin. Me olemme yksi tämän sarjan vahvimmista joukkueista, se on selvä asia.


HJK - KuPS Telia 5G Areenalla lauantaina 21.4. kello 16.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia