AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 20.4.2018

Veikkausliigan katselulla vahva avaus Ruudussa – Nelonen pahoittelee alkukauden ongelmia

Veikkausliigan katselulla vahva avaus Ruudussa – Nelonen pahoittelee alkukauden ongelmia

Veikkausliiga-kausi on lähtenyt vauhdilla käyntiin myös tv-lähetysten osalta. Alkukierroksilla on havaittu myös joitakin teknisiä ongelmia, joiden korjaamiseksi Nelonen Medialla on tehty töitä kelloon katsomatta.

Veikkausliiga-kauden 2018 ensimmäiset kierrokset ovat kiinnostaneet yleisöä Ruutu-palvelussa ennennäkemättömällä tavalla.

- Avausviikonloppujen katsojaluvut olivat noin puolet kovempia viime kauteen verrattuna, Nelonen Median Veikkausliiga-tuotantojen vastaava tuottaja Tuomas Saarela kertoo.

Koko Veikkausliigan tv-tuotantojen tuotanto- ja lähetystekniikka uusittiin tälle kaudelle, minkä ansioista kuvanlaatu on pystytty nostamaan tämän päivän vaatimusten tasolle, grafiikat ovat monipuolistuneet ja lähetyksiin on saatu enemmän kameroita. Uusien laitteistojen käytössä on kuitenkin tullut vastaan myös yllättäviä ongelmia.

- Olemme pahoillamme ongelmista ja harmista, jota katsojille on koitunut. Itseänikin suurena jalkapallofanina sattuneet häiriöt kismittävät. Nämä ongelmat ovat kuitenkin tunnistettu ja tuotanto on tehnyt pitkiä päivä näiden asioiden korjaamiseksi. Nyt kohdatut ongelmat ovat selvitetty , Saarela kertoo.

Suurin ja tv-katsojien kannalta ikävin ongelma tuli vastaan keskiviikkona 18.4. pelatussa SJK−HJK-ottelussa, jossa ottelun ratkaisuminuutit jäivät näkymättä kuvan puuttuessa kokonaan.

- Kyseessä oli tuotannossa tullut yllättävä laitevika. Uusi tuotantolaite kaatui ja se jouduttiin käynnistämään uudelleen, että lähetys saatiin vietyä loppuun. Vika on tunnistettu tuotantolaitteen ohjelmistossa ja kaikkiin tuotantolaitteisiin on nyt ajettu uusi päivitys, jotta tämä vika ei toistuisi, Tuomas Saarela selvittää.

Saarela korostaa, että Veikkausliigan otteluiden tuotantojen laatu on Nelonen Medialle ja tuotantoyhtiölle erittäin tärkeä asia.

- Panostamme siihen, että kaikki lähetykset saadaan toimimaan moitteettomasti ja edelliskautta paremmalla kuvanlaadulla.

Alkukauden kankeuksien selättämisen jälkeen katseet kääntyvät lähetysten parantamiseen entisestään.

- Tuotantotekniikkaa ja lähetystekniikkaa kehitetään edelleen tämän ja tulevien kausien aikana. Teemme parannuksia asteittain koko uuden kolmivuotisen sopimuskauden aikana, Saarela kertoo.

Nelonen Medialla otetaan kiitollisena vastaan katsojien lähettämä palaute.

- Kiitämme katsojia palautteesta. Se on arvokasta ja auttaa meitä kehittämään toimintaamme. Rohkaisemme katsojia jatkossakin lähettämään asiakaspalveluumme palautetta, jos huomaavat epäkohtia.

Veikkausliiga jatkuu tulevana viikonloppuna, kun lauantaina pelataan neljä ja sunnuntaina kaksi ottelua. Kaikki Veikkausliigan ottelut voi seurata suorana Ruudusta.

Lisää uutisia