AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 20.4.2018

Lopullinen läpimurto 28-vuotiaana - ”Haluan pelata ennen kaikkea tasaisen kauden”

Lopullinen läpimurto 28-vuotiaana - ”Haluan pelata ennen kaikkea tasaisen kauden”

FC Hongan 28-vuotias Konsta Rasimus aikoo tällä kaudella vakiinnuttaa asemansa liigajoukkueen runkopelaajana.

Konsta Rasimus debytoi Veikkausliigassa vuonna 2009. Ensmmäisen neljän liigakauden aikana otteluita kertyi yhteensä 44. Tuon jälkeen edessä oli kolme kautta Ykkösessä ennen paluuta liigakartalla. Kesällä 2016 hän urakoi PK-35 Vantaan paidassa 30 ottelua, mutta kausi oli seuralle vaikea kentällä ja sen ulkopuolella. Lopulta joukkue tippui eikä seura ottanut vastaan paikkaa Ykkösessä.

Tuossa vaiheessa Rasimus siirtyi FC Honkaan Ykköseen. Viime syksynä hän pääsi juhlimaan espoolaisten kanssa nousua ja nyt tavoitteena on täysipainoinen kausi Veikkausliigassa.

- Haluan pelata ennen kaikkea tasaisen kauden. En ole aiemmilla Veikkausliigan kausillani ollut joukkueeni vakiokokoonpanossa. PK-35 Vantaan kanssa olin, mutta se kausi meni miten meni. Nyt olisi kiva pelata mahdollisimman tasapainoinen kausi henkilökohtaisesti, Rasimus kiteyttää.

- En osaa nimetä PK-35 Vantaan liigavuodestani mitään yksittäistä opetusta, mutta yksi sekava kausi saa arvostamaan sitä tilannetta, kun asiat sujuvat hyvin ja helposti. Se on varmasti isoin asia mitä siitä kaudesta sain. Hongassa on tällä hetkellä kaikki oikein hyvin.

Hongan talvi on ollut vähintäänkin lupaava. Sarjanousija eteni Suomen Cupissa välierään, mutta kärsi HJK:lle 1-2-tappion. Liiga on alkanut tasapeleillä KuPS:ia ja FC Lahtea vastaan.

- Ensimmäisessä pelissä KuPS oli hieman niskan päällä, joten tulos oli ihan hyvä. Toisaalta FC Lahtea vastaan kotiavauksessa olisi ollut kiva voittaa, olimme vähän parempia. Toinen hyvä ja toinen harmittava, joten yhteensä ihan ok alku.

- Sarjanousun jälkeen tilanne on aina hieman erilainen. Vastustajat ovat uusia ja taso on kovempi. On siis oltava sellainen asenne, että on valmis tekemään töitä. Talvemme meni kohtalaisesti ja pääsimme Suomen Cupissa aika pitkälle. Harmittavasti tipuimme juuri ennen sitä tärkeintä hetkeä, mutta suorituksemme olivat ihan hyviä. Näistä lähtökohdista voimme lähteä kauteen luottavaisin mielin.


SJK - FC Honka OmaSP Stadionilla lauantaina 21.4. kello 16.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia