AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.16 // 20.4.2018

KuPS:n Karjalainen linjaa: ”Maaleja tultava yli kymmenen”

KuPS:n Karjalainen linjaa: ”Maaleja tultava yli kymmenen”

Viime syksynä Veikkausliigan hopeaa voittanut KuPS on lähtenyt kovin tavoittein tähänkin kauteen. Alku on kuitenkin takunnut.

KuPS avasi kauden 1-1-kotitasapelillä sarjanousija FC Honkaa vastaan. Seuraavalla kierroksella Ilves varasti pisteet 2-1-lukemin ja viimeksi RoPS 1-0. Rovaniemeläiset laukoivat keskiviikkona voittomaalin Savon Sanomat Areenalla tuomarin antamalla lisäajalla.

- Se oli kauden kolmesta liigapelistämme heikoin. Saimme pelin käyntiin ja painetta vastustajan maalille vasta ihan lopussa. RoPS:lle kunnia siitä, että he puolustivat hyvin. Siinä on joukkue täynnä itseluottamusta. Näkee, että he ovat voittaneet pari peliä ja fiilis joukkueessa on korkealla, Rasmus Karjalainen kommentoi.

- Saimme useammankin ylivoimahyökkäyksen RoPS:n hölmöilyistä, mutta emme käyttäneet niitä hyväksemme. Niinhän siinä usein käy, että kaveri lopulta käyttää paikkansa ja et itse.

Piste kolmesta ottelusta ei tyydytä kuopiolaisleirissä alkuunkaan.

- Ehkä meillä on nyt jotain henkistä lukkoa. Olisi tietysti hyvä saada onnistumisia sekä hyökkäykseen että puolustukseen, jotta peli rentoutuisi hieman. Ei meidän itseluottamus mikään huono ole. Olimme, ainakin minun mielestäni, Honkaa ja Ilvestä vastaan selvästi parempi joukkue. Teemme samoja asioita kuin talvella ja silloin voitimme muun muassa Sheriff Tiraspolin, joka on kovempi kuin yksikään Veikkausliigajoukkue.

- Nyt tiedämme mitä Veikkausliigapelien voittaminen vaatii. Uskon, että kun saamme voiton, niin kurssi alkaa kääntymään. Liigassa on vielä 90 pistettä jaossa.

Oululaislähtöinen Karjalainen siirtyi PS Kemistä talvella Kuopioon. Viime kaudella hän tehtaili kahdeksan maalia ja tavoite on tälle vuodelle asetettu huomattavasti korkeammalle. Kevään ensimmäisen liigaosumansa hän iski Ilvestä vastaan.

- Oli mukava saada maalitili auki heti toisessa pelissä, se on tärkeää. Kun paikoille pääsee, niin kyllä niitä alkaa tulla. Oloni on todella luottavainen sen suhteen.

- Tein viime kaudella kahdeksan maalia ja rima on nyt siinä, sen alapuolelle ei saa jäädä. Tähtään korkeammalle, pitäisi mennä pitkästi yli kymmeneen. Itseluottamukseni on sellaisella tasolla, että tiedän, että niitä tulee. Tietysti laiturin paikalta pääse paikoille hieman vähemmän kuin kärjestä, mutta silti, Suomen U21-maajoukkuepelaaja vakuuttaa.


HJK - KuPS Telia 5G Areenalla lauantaina 21.4. kello 16.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia