AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.16 // 19.4.2018

RoPS:n voittoputki lyhentää bussimatkoja - ”Tämä on jotain, mitä emme osanneet odottaa”

RoPS:n voittoputki lyhentää bussimatkoja - ”Tämä on jotain, mitä emme osanneet odottaa”

Kuva: Juha Tamminen

RoPS voitti KuPS:n keskiviikkoiltana 1-0, kun Juho Hyvärinen laukoi maalin tuomarin antamalla lisäajalla. Yksi joukkueen voittoputken takuumiehistä on ollut maalivahti ja kapteeni Antonio Reguero.

RoPS on voittanut kauden kolmesta ottelustaan kolme. IFK Mariehamn kaatui 2-0, VPS 1-0 ja KuPS 1-0. Keskiviikkoillan täysi pistepotti maistui erityisen makealta. Kotimatka taittui yötä vasten bussilla, mutta tunnelma oli katossa.

- Tunnelma bussimatkalla pelin jälkeen oli upea, meillä oli hauskaa. Kolme voittoa kolmen pelin jälkeen on jotain, mitä emme osanneet odottaa. Olen todella onnellinen ja innoissani, Reguero tunnelmoi.

- Pelasimme lyhyen ajan sisään kaksi peliä vieraissa, joten tietysti matkustaminen tuntuu. Mutta voiton jälkeen kaikki on aina paremmin, hän lisää.

Miksi RoPS on sitten ollut niin hyvä? Yksi syy on varmasti Reguero, jonka maaliin vastustajat eivät ole vielä palloja saaneet. Maalivahti itse puhuu koko joukkueen ja valmennusjohdon määrätietoisesta työnteosta.

- Aloitimme pitkän harjoituskauden tammikuussa, joten meillä on ollut paljon aikaa käydä asioita läpi. Toni (päävalmentaja Koskela) ja muu valmennusryhmä ovat esitelleet meille ajatuksia, joiden mukaan haluamme pelata. Olemme opetelleet systeemiä joka päivä. Nyt näyttää siltä, että kova työ on tuottanut tulosta. Kaikki se on ollut tärkeää ja tällä hetkellä näemme tulokset kentällä.

Reguero siirtyi Rovaniemelle kaudeksi 2016 Juha Malisen alaisuuteen. Malinen jätti seuran talvella siirryttyään nuorisomaajoukkuevalmentajan tehtäviin. HJK:n reservijoukkueen Klubi 04:n alkavaksi kaudeksi Ykköseen nostanut Toni Koskela tarttui pestiin vuoden alusta.

- Juha teki loistavaa työtä RoPS:ssa ja ne vuodet olivat menestyksekkäitä. Tonin pelisysteemi on hyvin erilainen ja se vaikuttaa myös maalivahdin pelaamiseen. Pelasimme aiemmin suoraviivaisemmin, nyt haluamme pitää palloa enemmän ja löytää tiloja, joihin pelata. Tavoite on olla kärsivällisiä ja pitää pallosta huolta. Erilaiset tavat pelata on yksi jalkapallon hienouksista. Ei se ero ihan Real Madrid ja Barcelona kuitenkaan ole, vahti naurahtaa.

- Olen 36-vuotias ja opin jälleen uutta ja kehityn. Olemme vuoden alusta asti työskennelleet maalivahtivalmentajamme Juho Luukkosen kanssa, että sopeudun uuteen pelitapaan. Pidän siitä. Tunnen myös, että pelitapa tulee meille maalivahdeillekin joka harjoituksissa ja peleissä tutummaksi ja se antaa itseluottamusta. On hieno tunne, kun pelaan pallon maalilta ja hyökkäys menee läpi, Reguero iloitsee.

Espanjalainen Reguero on noussut Rovaniemellä arvostetuksi pelaajaksi ja yhdeksi kannattajien suurista suosikeista. Joukkueeseen on talven aikana tullut jälleen muutoksia, mutta maalivahdin mukaan yksi pysyvä ominaisuus on joukkuehenki.

- Minusta parasta RoPS:ssa on ilmapiiri pukukopissa. Se on ollut mahtava koko sen ajan, kun olen ollut täällä. Kaikki tekevät kaikkensa, että jokaisella on tässä yhteisössä hyvä olla. Se on ensimmäinen asia, jota haluan korostaa.

- Meillä on laatua pelata hyvin, mutta se ei riitä, jos joukkueessa ei ole halua ja kykyä tuoda niitä ominaisuuksia peleihin. Kakkospallojen voittamiseen tarvitaan esimerkiksi luonnetta ja sitä meillä on. Hyvät joukkueet pystyvät pitämään tasonsa. On selvää, että kauden aikana tulee hyviä ja huonoja jaksoja. Tekemisen taso täytyy pitää aina korkealla, ei saa antaa periksi. Hyvä tunnelma joukkueen kesken on todella tärkeä asia.


RoPS - PS Kemi Rovaniemen Keskuskentällä sunnuntaina 22.4. kello 16.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia