AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.16 // 19.4.2018

​RoPS-luotsi Koskela iloitsi: "Paras tapa voittaa"

​RoPS-luotsi Koskela iloitsi: "Paras tapa voittaa"

Toni Koskela kiitteli joukkueensa taistelua. (Kuva: Juha Tamminen)

Rovaniemen Palloseuran kauden avaus rikkoo lähes seuraennätyksiä. Veikkausliigan kolmesta ensimmäisestä ottelusta RoPS on ottanut kolme voittoa ja kaikki puhtaalla pelillä.

Keskiviikkoisen voitokkaan KuPS-ottelun jälkeen RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela oli luonnollisestikin tyytyväinen. KuPS oli RoPS:lle ajoittain vaikea ja vaarallinen, mutta Koskelan suojatit onnistuivat paineen allakin tärkeimmässä, kun Juho Hyvärinen niittasi ottelun ainoan osuman aivan lopussa.

- Onhan tämä paras tapa voittaa. Maali aivan ottelun viimeisellä hetkellä on pelaajillekin todella palkitsevaa, Koskela myhäili.

Itse ottelun KuPS aloitti todella väkevästi. Painostus RoPS:n maalilla oli ajoittain todella kova, mutta vieraat onnistuivat selvittämään kenties ottelun kriittisimmät hetket kunnialla.

- Siinä meni useampi minuutti ennen kuin saatiin peliä rauhoitettua, Koskela myönsi.

- Kun pääsimme muutaman kerran prässin alta pois, tilanne alkoi kääntymään meidän suuntaan. Sen jälkeen olimme pitkiä jaksoja hallitsevampi osapuoli.

Päätösjaksolla molemmat joukkueet olisivat voineet tehdä avausosuman jo varsinaisella peliajalla. Jaksoa sävyttivät virheet molemmissa kenttäpäädyissä. Pelin kuvan muuttuminen oli Koskelan mukaan jopa odotettavaakin.

- Siinä näkyi väsyneiden pelaajien väärät valinnat. Molemmilla joukkueilla on tiivis ottelutahti. KuPS:lla oli yksi lepopäivä vähemmän kuin meillä, mutta meillä taas kymmeniä tunteja bussissa istumista, RoPS-valmentaja totesi.

- Silti väsyneenäkin pidimme KuPS:n pois todellisilta huippupaikoilta. Päätösjaksolla jouduimme kenties puolustamaan enemmän kuin avausjaksolla, mutta saimme silti itsekin luotoa pari paikkaa.

Ottelun jälkeen päävalmentajan viesti pelaajilleen oli selkeä.

- Osoitimme jälleen, että isolla työllä pystymme ansaitsemaan pisteitä keneltä tahansa. Muistetaan tämä, millä tämä on tullut ja käännetään pikkuhiljaa katsetta kohden sunnuntaita, Koskela päätti.


RoPS-PS Kemi Rovaniemen Keskuskentällä sunnuntaina 22.4. kello 16.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksinä Ruudusta.

vko.02 // 15.1.2021
Lisää uutisia