FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.16 // 18.4.2018

RoPS:lla unelma-alku Veikkausliigaan - ”Kyllä tämä pieni yllätys on”

RoPS:lla unelma-alku Veikkausliigaan - ”Kyllä tämä pieni yllätys on”

Juho Hyvärinen on urakoinut täydet minuutit RoPS:n molemmissa kauden liigaotteluissa. (Kuva: Juha Tamminen)

Ropsilaisten tiistai hurahti bussissa, mutta matka sujui hyvin ja keskiviikkona joukkue on taas valmis taistelemaan Veikkausliigan pisteistä Kuopiossa.

RoPS matkusti Kuopioon tällä kertaa bussilla ja oli perillä alkuillasta. Joukkueen alkukausi on sujunut niin hyvin, että istuminenkaan tuskin tuntui liian pahalta. Alla on kaksi ottelua ja niistä kaksi voittoa maalierolla 3-0.

- Varsinkin IFK Mariehamnia vastaan (2-0-voitto) pelasimme täysin ehjän 90-minuuttisen. Se oli tosi hyvä liigastartti. Sen päälle käytiin varastamassa pisteet Vaasasta, sekin oli huikea tulos meiltä. Kyllä näin vahva alku tietysti pieni yllätys on. Meillä on kuitenkin vahva joukkue, Juho Hyvärinen kommentoi.

- Olen itse saanut pelata molemmat ottelut kokonaan, eli se on hyvä. Kehitettävää löytyy kuitenkin varsinkin näin alkukaudesta.

19-vuotias Hyvärinen debytoi RoPS-paidassa liigassa kaudella 2016. Viime kaudella hän sai tililleen jo 18 ottelua. Joukkueen pelaajisto on hieman vaihtunut talven aikana, mutta suurimman muutoksen on tehnyt valmennus. Juha Malinen siirtyi U21- ja U19-maajoukkueiden peräsimeen ja tilalle pestattiin Helsingistä Klubi 04:n Ykköseen nostanut Toni Koskela.

- Kyllä suurimman muutoksen on tuonut valmentajan vaihdos, pyrimme pelaamaan palloa enemmän. Olemme käyneet asioita paljon läpi videoklipeillä ja taktiikkataululla. Koen, että olen saanut henkilökohtaisesti pallolliseen peliini ja pallovarmuuteeni uutta näkökulmaa.

- Toni näkee paljon vaivaa myös henkilökohtaiseen opettamiseen ja yleisesti pelillisiin asioihin. Pasi (apuvalmentaja Tuutti) käy enemmän läpi esimerkiksi erikoistilanteita.

KuPS puolestaan on avannut kauden alle odotusten. Avauskierrokselta tuli 1-1-tasapeli FC Hongan kanssa. Sunnuntaina joukkue kärsi Ilvekselle 1-2-tappion. RoPS ja KuPS kohtasivat Suomen Cupissa maaliskuun alussa ja tuolloin kuopiolaiset olivat parempia 2-0-lukemin.

- Siinä saimme jo vähän nähdä tämän kauden KuPS:ia. Edessä on varmasti tiukka peli. Me lähdemme hakemaan pisteitä lujaa, aivan kuten Vaasastakin lauantaina. Helpolla emme tule heitä päästämään. KuPS:lla on hyvä ja tasainen pelaajamateriaali, kovia pelaajia riittää joka pelipaikalle.

- Pelillisesti ehjä 90-minuuttinen on hyvä tavoite keskiviikolle, mutta tietysti tärkeintä on tulos, eli voitto.

Hyvärisen vuoteen mahtuu liigapelien lisäksi U19-poikien maajoukkuetoimintaa. Malisen valmentama Suomen joukkue isännöi 16.-29.7. ikäluokan EM-lopputurnausta Seinäjoella ja Vaasassa.

- Tärkein tavoitteeni tälle kaudelle on EM-kisat, haluan päästä joukkueeseen. Se edellyttää myös sitä, että saan hyvän roolin RoPS:ssa ja pääsen kehittymään, Hyvärinen toteaa.


KuPS - RoPS Savon Sanomat Areenalla keskiviikkona 18.4. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia