FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.15 // 15.4.2018

SJK-kapteeni Aksalu: "Ensimmäiset pisteet taululle nyt"

SJK-kapteeni Aksalu: "Ensimmäiset pisteet taululle nyt"

Mihkel Aksalulla on hyviä muistoja Tehtaan kentältä. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK kohtaa sunnuntaina Valkeakoskella TPS:n ja hakee kauden avauspisteitään turkulaisten tavoin.

Kapteeni Mihkel Aksalu odottaa joukkueelta tasonnostoa 0-1-tappioon PS Kemille päättyneen sarja-avauksen jälkeen.

- Viime pelistä meille jäi huono tulos ja se harmittaa. Tepsiä vastaan pitäisi nyt saada kuitenkin ensimmäiset pisteet taululle, siitä lähdetään, toteaa Aksalu.

- Meidän pitää kaikkien mennä eteenpäin. Kausi on alkanut ja ensimmäinen peli on pelattu. Seuraava peli tulee nopeasti ja tämä viikko on tärkeä, kun pelit on sunnuntaina, keskiviikkona ja lauantaina. Tavallaan onneksi pelit tulevat nopeasti, mutta se on myös toisinpäin ja pitäisi saada nopeasti myös pisteitä. Olemme tehneet paljon töitä pre-seasonilla ja nyt pitäisi saada se kaikki työ näkymään myös kentällä, Aksalu jatkaa.

Sunnuntain ottelu pelataan poikkeuksellisesti Valkeakoskella, mutta se on tuttu paikka Aksalulle.

- Pelasin SJK:n kanssa Valkeakoskella Ykkösessä kaksi kertaa ja kun olimme siellä Suomen Cupin ottelussa pari vuotta sitten, maalissa oli Jere (Koponen) ja minulla oli vapaapäivä. Kenttä siellä on vaihtunut tekonurmeen sen jälkeen, kun minä olen siellä pelannut. Tuttu paikka ja olemme saaneet sieltä kaksi tasuria ja yhden voiton, Aksalu muistelee.

Aksalulla on myös selkeä kanta tälle kaudelle tiukennettuna otettuun varakenttäjärjestelmään. Viron maajoukkuemaalivahti näkee kehityksen yksinomaan positiivisena.

- Mielestäni on parempi, että aikataulu pysyy Veikkausliigassa sellaisena kuin se on alunperin sovittu. Jos me muuttaisimme ottelun johonkin muuhun ajankohtaan, se tarkoittaisi sitä, että jossain välissä meidän pitäisi sitten pelata tavallaan yksi lisäpeli, mikä voi taas vaikuttaa kaikkeen muuhun. Esimerkiksi se saattaisi olla maajoukkuetauolla, ennen sitä tai sen jälkeen, jolloin se riskeeraisi maajoukkueiden mukana olevien pelaajien kuormitusta tai jopa mukana oloa.

- Tilanne on mikä on. Meille tulee nyt vähän lyhyempi matka Valkeakoskelle kuin Turkuun. Kenttä on kuitenkin molemmille joukkueille ihan uusi, joten siinä ei ole mitään etua, arvelee Aksalu.


Ottelu on mukana myös Veikkauksen sunnuntain SuperMonivedossa.

TPS-SJK sunnuntaina 15.4. klo 15.00 Tehtaan Kentällä Valkeakoskella. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta. Ottelu on myös osa kauden ensimmäistä Nelosen Futiskierros-lähetysstä, joka alkaa kello 14.50. Ruudun puolella studio-osuus alkaa jo kello 14.30.

Lisää uutisia