AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 15.4.2018

​Paananen vaatii tarkkuutta puolustuspelaamiseen: "Näin emme pärjää"

​Paananen vaatii tarkkuutta puolustuspelaamiseen: "Näin emme pärjää"

Paananen haluaa nähdä Lahdelta tarkempaa puolustuspelaamista. (Kuva: Juha Tamminen.)

FC Lahden keskikentän kapellimestari Aleksi Paananen haluaa nähdä joukkueeltaan huolellisempaa puolustuspeliä sunnuntaina FC Hongan vieraana.

FC Lahti starttasi kauden viime viikonloppuna 3-2 voitolla sarjanousijasta TPS:sta. Kolmesta sarjapisteestä huolimatta ottelun lopun herpaantuminen jäi mietityttämään lahtelaisleirissä. TPS iski molemmat maalinsa aivan viimeisillä hetkillä.

- Pelissä oli paljon hakemista, mutta tässä vaiheessa pitää muistaa, että ainoastaan pisteet merkitsevät ja saimme niitä kolme, "Diego" muistuttaa.

- Tuolla esityksellä ei kuitenkaan kovempia joukkueita vastaan pärjää. Joka pelissä emme pysty paukuttamaan kolmea maalia. Meidän pitää pystyä pitämään oma maali myös puhtaana, Paananen lisää.

Sunnuntaina joukkue kohtaa Espoossa toisen sarjanousijan eli FC Hongan. Paananen näkeekin ottelun hyvänä tilaisuutena petrata puolustuspelaamista.

- Se on olosuhteidenkin takia täysin erilainen peli kuin aikaisempi. Luonnonnurmi varmasti asettaa omat vaatimuksensa joukkueille. Edelliseen peliin verrattuna meidän pitää saada puolustuspeli toimimaan ja vastustajan murtautuminen maalipaikoille tukittua.

- Honka on sopiva vastustaja tässä vaiheessa. He tykkäävät pitää palloa ja rakentaa peliä alhaalta. Veikkaan, että siinä tulee meillä hyviä paikkoja vastaiskuihin, koska meillä on juoksuvoimainen yläkerta, Paananen uskoo.

FC Honka - FC Lahti sunnuntaina 15.4. kello 15.00 Tapiolan Urheilupuistossa. Ottelua voi seurata suorana lähetyksinä Ruudusta ja Nelosen Futiskierros-lähetyksestä.

Lisää uutisia