FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.15 // 15.4.2018

KuPS-kippari Pennanen: "Tänä vuonna Ilves voitetaan ja mielellään kolmesti"

KuPS-kippari Pennanen: "Tänä vuonna Ilves voitetaan ja mielellään kolmesti"

Petteri Pennanen haluaa Ilves-putken poikki. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS:n historia Ilvestä vastaan on viime vuosilta melkoisen synkeää luettavaa, sillä tappioita on putkessa jo peräti 11.

Yli 20 vuotta on kulunut siitä, kun KuPS edellisen kerran voitti Ilveksen. Tuolloin vuosi oli 1997 ja sarjataso Ykkönen. Sittemmin seurat ovat kohdanneet 13 kertaa, joista Ilves on voittanut yhtä Liigacupin tasapeliä lukuun ottamatta jokaisen, ja vieläpä aina yhden maalin erolla.

Täksi kaudeksi KuPS:n kapteenin virkaan noussut Petteri Pennanen kertoi Ilves-medialle tuntojaan tamperelaisvastustajasta, joka ei ole pisteitä viime vuosina luovuttanut.

– Ilves on hyvä joukkue, mutta yhteinen historiamme ei herätä positiivisia ajatuksia. Siitä tuli viime kaudella jo yleinen läppä meidän pukukopissa ja bussissa, että turha edes lähteä Ilvestä vastaan pelaamaan, kun turpaan tulee kumminkin, Pennanen naureskelee ja vakavoituu pian.

– Tasaisia pelithän ovat aina olleet. Se on ollut pienestä kiinni, että voitot ovat kääntyneet Ilvekselle. Kyllä me siitä lähdemme, että tänä vuonna Ilves voitetaan ja mielellään kolme kertaa. Tappioputkemme on jo niin surullinen, että pakkohan sen on katketa!

Sunnuntaina Pennanen kohtaa lapsuudenkaverinsa Tuomas Rannankarin, joka siirtyi täksi kaudeksi KuPS:sta Ilvekseen.

– Olen tuntenut Tuomaksen ihan pikkunassikasta lähtien. "Tume" on minua vuoden nuorempi ja futista pelattiin C-junnuista lähtien samassa joukkueessa. En ole ennen nähnyt häntä muussa suomalaisessa joukkueessa, joten voi olla aluksi omituinen fiilis pelata vastakkain. Eiköhän se kentällä unohdu sitten, Pennanen kuittaa.


Ottelu on mukana myös Veikkauksen sunnuntain SuperMonivedossa.

Ilves-KuPS sunnuntaina 15.4. klo 15.00 Telia 5G Areenalla Helsingissä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta. Ottelu on myös osa kauden ensimmäistä Nelosen Futiskierros-lähetysstä, joka alkaa kello 14.50. Ruudun puolella studio-osuus alkaa jo kello 14.30.

Lisää uutisia