FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.15 // 15.4.2018

Åhman: "Ei voi olla häviämättä, jos annetaan neljä maalia"

Åhman: "Ei voi olla häviämättä, jos annetaan neljä maalia"

"Ootsi" harmitteli takaiskumaaleja. (Kuva: Juha Tamminen)

PS Kemi joutui taipumaan 2-4-tappioon FC Interille sunnuntaina ja kärsi näin kauden avaustappionsa.

FC Interin tehomiehinä häärivät kärkipelaajat Timo Furuholm ja Benjamin Källman, jotka molemmat iskivät kaksi maalia. PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman arvioi, että Inter-maalit eivät olleet täysin pelin kuvan mukaisia.

– Hallitsimme palloa enemmän toisella jaksolla, mutta onnistuimme rakentamaan paikkoja vasta jakson lopulla. Inter teki kaikki maalinsa meidän boksista turhan helposti. Niin ei saisi tapahtua.

Ottelun ratkaisi Åhmanin mukaan Interin hyökkääjäkaksikon tehokkuuden ohella kotijoukkueen läpi pelin vallinnut epätasapaino puolustuksen, keskikentän ja hyökkäyksen välillä.

– Me ei voida olla häviämättä, jos annetaan vastustajalle neljä maalia. Harvoin pystymme tekemään viisi maalia yhdessä ottelussa, Åhman painotti.

PS Kemi onnistui kehittämään vielä loppukirin, jonka aluksi "Kirurgi" Mäkelä pääsi laukomaan mutta tolpalla päivystänyt Koponen nappasi pallon syliinsä. Kolmannella lisäminuutilla loppulukemat näkivät päivänvalon, kun Isaksson sai pallon hyökkäyspään boksissa, harhautti vieraspuolustajan ja veti pallon Koposen käsien kautta maalin perukoille.

– Tulos ei miellytä, mutta meidän pitää nyt katsella matsia videolta ja miettiä mitä teemme toisin seuraavassa pelissä. Onneksi RoPS-peliin on viikko aikaa. Tämän tuloksen pohjalta moni ei meiltä varmaan odota juuri mitään siinä pelissä, mutta eipä moni odottanut sitä ennen kauden alkuakaan. Se on selvää, että paljon tiiviimpään peliin meidän täytyy pystyä, Åhman aprikoi.

Åhman ennakoi, että joukkueen tuorein vahvistus Aliyu Abubakar tulee tekemään ensiesiintymisensä PS Kemin paidassa ensi sunnuntain RoPS-ottelussa.

– Ehdottomasti hänenlaistaan pelaajaa puolustukseen tarvitaan. Hän on hyvässä kunnossa, mutta tuli Kemiin vasta lauantain vastaisena yönä, eikä ehtinyt saada alle yhtään joukkuetreeniä, minkä vuoksi hänen peluuttamisessaan tässä pelissä ei ollut mieltä.


RoPS - PS Kemi sunnuntaina 22.4. kello 16.00 Rovaniemen Keskuskentällä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia