vko.15 // 14.4.2018

RoPS:lle kauden toinen voitto (VPS-RoPS 0-1)

RoPS kaatoi Veikkausliigan avauskierroksella IFK Mariehamnin 2-0 ja jatkoi putkeaan lauantaina voittamalla VPS:n vieraisssa 1-0 (1-0). Ottelun ainokaisen laukoi Lucas Lingmanin esityöstä Lassi Lappalainen.

RoPS tuli ottelun alkuun vahvasti. Ensimmäinen 10 minuuttia oli suhteellisen tarkkaa, mutta sen jälkeen rovaniemeläiset rakensivat muutaman maukkaan maalipaikan. Kertaalleen pallo kävi tolpassa ja 23. peliminuutilla Lassi Lappalainen onnistui uimaan laidalta sisään ja laukomaan. Pallo muutti viime hetkellä suuntaa VPS-puolustuksesta ja upposi VPS:n maalin verkkoon.

Maalin jälkeen VPS alkoi päästä peliin paremmin mukaan ja saikin muutaman puolittaisen maalipaikan. Juha Hakolan heppoiseksi jäänyttä laukausta ja muutamaa erikoistilannetta lähemmäs VPS ei kuitenkaan päässyt ja tauolle mentiin RoPS:n johdossa.

Toisella jaksolla VPS otti peliä paremmin hallintaansa ja RoPS joutui vetäytymään syvälle omalle alueelleen. RoPS puolusti kuitenkin tiiviisti, eikä VPS aivan huippupaikoille tuntunut pääsevän.

Sebastian Strandvall ampui vaarallisen vapaapotkun reippaan tunnin pelin jälkeen, mutta RoPS-vahti Antonio Reguero onnistui vaivoin pallon vangitsemaan. Kymmenen minuuttia myöhemmin VPS sai jo pallon maaliin, mutta osuma hylättiin lopulta käsivirheenä avustavan erotuomarin huomioitua asian.

Viimeisen kymmenminuuttisen aikana VPS sai vielä muutaman kerran kovan paineen napapiiriläisten boksin sisään, mutta aina oli viime hetkillä joku edessä. Näin RoPS piti pintansa ja nappasi kolme pistettä ensimmäistä kertaa pitkään aikaan mukaan Elisa Stadionilta.

IFK Mariehamn - VPS sunnuntaina 22.4. kello 16.00 Wiklöf Holding Arenalla. KuPS - RoPS keskiviikkona 18.4. kello 18.30 Savon Sanomat Areenalla. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.