FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.15 // 14.4.2018

Koskela hehkutti voittoa: ”Olimme jopa suvereeneja hetken”

Koskela hehkutti voittoa: ”Olimme jopa suvereeneja hetken”

Kuva: Juha Tamminen

RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela voi olla tyytyväinen omiensa kauden starttiin. Kahdesta ottelusta on kasassa täydet kuusi pistettä. Lauantaina kaatui VPS vieraissa 1-0-lukemin.

Avausjakso oli RoPS:lta ajoittain jopa suvereenia ja isännillä oli vaikeuksia päästä tempoon mukaan. Lassi Lappalainen laukoi lopulta ottelun ainokaiseksi jääneen osuman 24. minuutilla.

Lappalaisen löysi vasemmasta laidasta Lucas Lingman. Lingmanin syöttö tavoitti murtautuvan Lappalaisen, joka pääsi ajamaan suoraan VPS-maalille.

– Ilman muuta kolmeen pisteeseen pitää olla tyytyväinen. Käsittääkseni RoPS ei ole hetkeen täällä voittanut. Aloitimme tosi hyvin ja olimme aika suvereeneja jopa hetken, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela kiitteli.

- Ensimmäiset neljäkymmentä minuuttia oli täysin meidän hallussa. Hyökkäsimme ja olimme vaarallisia.

Toisella jaksolla VPS iski tiiviimmin vieraiden kimppuun. RoPS joutui suorittamaan ensimmäisen vaihtonsa jo puoliajalla Aapo Heikkilän tultua laitaan Agnaldo Moraesin tilalle. Syynä oli varotoimenpide. Filip Ivanovski puolestaan suoritti RoPS-debyyttinsä 67. minuutilla, kun hänet vaihdettiin kärjessä uurastaneen Simo Roihan tilalle.

- Agnaldolla oli pieniä tuntemuksia, Koskela taustoitti ensimmäistä vaihtoaan.

- On parempi missata nyt 45 minuuttia kuin hölmöyksissään seuraavat 4-5 viikkoa. Sarjassa on nyt käynnissä erittäin tiivis jakso, eikä meillä ole varaa menettää yhtäkään pelaajaa.

Todellista painetta RoPS-maalille alkoi syntymään vasta 70 minuutin kohdalla Petri Vuorisen tehtyä omat ensimmäiset vaihtonsa. Samalla VPS siirtyi kenttäryhmityksessä kahteen hyökkääjään.

Pitkään näytti siltä, että Sebastian Strandvallin vapaapotku noin 25 metristä olisi jäänyt VPS:n vaarallisimmaksi paikaksi. Painava kuti tipahti hetkeksi Antonio Reguerolta, mutta espanjalaisvahti paikkasi itse salamannopeasti tilanteen.

Muutamia minuutteja myöhemmin VPS:n tasoitus oli enää Ibrahima Gueyen käsiosuman päässä. Gueye taisteli maalinedustalla RoPS-toppareiden välissä, mutta erotuomari Mikko Leino näki tilanteen siis käsirikkeenä.

- Jouduttiin puolustamaan ehkä enemmän kuin toivottiin, mutta toisaalta puolustimme hyvin. Aivan loppuhetkiä lukuun ottamatta homma oli meidän hanskassa, Koskela kuvaili.

- VPS:n ottaessa toisen hyökkääjän alkoi meidän boksissa olemaan ruuhkaa. Silloin se on välillä jo tuurissaankin, mihin pallo pomppii. VPS pääsi laukomaan, mutta meillä oli hyvin pelaajia pallon alla.

Lisäajan lähestyessä RoPS ei antanut VPS:lle enää tilaa viimeiseen loppurynnistykseen. Lievä turhautuneisuuskin paistoi otteissa. Ottelun kaikki varoitukset jaettiin isännille.

Voitto oli RoPS:lle liki historiallinen. Edellisen kerran RoPS on hakenut Hietalahdesta täydet kolme pistettä kaudella 2000. Edellinen kerta, kun RoPS aloitti Veikkausliigan kahdella perättäisellä voitolla, löytyy niinkin kaukaa kuin kaudelta 1991.

RoPS:n ohjelma jatkuu tiiviinä. Jo keskiviikkona joukkue kohtaa vierasottelussa Kuopion Palloseuran. Kevätkauden kovin koitos nähdään seuraavana sunnuntaina 22.4. Lapin hegemoniaottelu RoPS - PS Kemi Kings tärähtää käyntiin kello 16.00.


KuPS - RoPS keskiviikkona 18.4. kello 18.30 Savon Sanomat Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia