AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 13.4.2018

RoPS-lupaus ei piittaa paineista - ”Omat odotukseni ovat jo tarpeeksi suuret”

RoPS-lupaus ei piittaa paineista - ”Omat odotukseni ovat jo tarpeeksi suuret”

Veikkausliigassa 2015 debytoinut Lucas Lingman siirtyi vuoden alusta HJK:sta RoPS:n paitaan ja hakee nyt todellista läpimurtoaan. Se on realistinen tavoite ainakin sarja-avauksen perusteella.

RoPS voitti Veikkausliigan avauspelissään IFK Mariehamnin 2-0. "Rollolaisten" ensimmäisen osuman viimeisteli Lucas Lingman, joka palkittiin suorituksestaan myös kahdella IS-tähdellä.

- Peli oli meiltä joukkueena hyvä suoritus. Talvemme ei mennyt niin hyvin kuin olisimme halunneet, joten oli hienoa saada heti tärkeä voitto. En sanoisi, että tulos olisi silti ollut mikään yllätys. Meillä oli alla muutama hyvä harjoituspeli ja tämä oli sitten jälleen yksi askel eteenpäin, Lingman kertasi.

- Omastakin pelistäni jäi hyvä fiilis. Tulin Rovaniemelle, että saisin mahdollisuuden näyttää millainen pelaaja oikeasti olen. En oikein saanut sitä saumaa HJK:ssa.

Lingman on espoolaisen FC Hongan kasvatti ja hän siirtyi HJK:n organisaatioon 11-vuotiaana. Hän ehti voittaa helsinkiläisten kanssa tuplamestaruuden, kirjauttaa debyytin ja avata myös maalitilinsä. Siirto napapiirille oli harkittu ja sitä edesauttoi tutun valmentajan Toni Koskelan tulo joukkueen päävalmentajaksi.

- Siirto Rovaniemelle on ollut ainakin tähän mennessä positiivinen juttu. Seura on pienempi, joten mahdollisuuden saa hieman helpommin, HJK:ssa se oli vaikeampaa. Minulla oli itseasiassa yksi toinenkin vaihtoehto, mutta aika nopeasti kun kuulin, että Toni tulee valmentajaksi, niin asiat etenivät. Päätös oli lopulta helppo.

- Tärkein tavoitteeni on saada pelata koko kausi ja pysyä ehjänä. Haluan pelata hyvin ja ottaa sitten joko tänä tai ensi vuonna uutta steppiä eteenpäin.

Entiset HJK-nuoret Saku Ylätupa ja Timo Stavitski siirtyivät viime vuonna Rovaniemen kautta eurooppalaisiin huippuseuroihin Hollantiin ja Ranskaan. Antaako tuttujen kavereiden noste motivaatiota myös Lucasille?

- Keskityn ennen kaikkea omaan tekemiseeni. Vain omilla onnistumisillani voin päästä eteenpäin. Tietysti joukkueen menestyminen on myös tärkeää.

- Olen löytänyt hyvin paikkani joukkueesta. Olen aina tiennyt millainen pelaaja minä olen, nyt tiedän jo myös millaisia pelaajat ovat ympärilläni.

20-vuotias Lingman sai RoPS:ssa heti ensimmäiselle kaudelleen 10-paidan. Numero on yksi arvostetuimmista jalkapallojoukkueessa, joten varmasti myös rovaniemeläisseurassa on odotuksia keskikenttäpelaajaansa kohtaan.

- En osaa sanoa, onko heillä minua kohtaan enempää odotuksia kuin muita. Paita on kunnia, mutta en ota siitä lisäpaineita. Omat odotukseni ovat jo tarpeeksi suuret, se riittää.


VPS - RoPS lauantaina 14.4. kello 16.00 Elisa Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia