AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 12.4.2018

IFK:n lupaava laituri: ”On hullua, kuinka tuntematon Lundberg muille on”

IFK:n lupaava laituri: ”On hullua, kuinka tuntematon Lundberg muille on”

Kuva: Juha Tamminen

Peter Lundberg on voittanut IFK Mariehamnin valmennusryhmässä Suomen Cupin ja Veikkausliigan mestaruudun. Silti "Lundiksen" ei voi sanoa kuuluvan sarjan tunnetuimpiin luotseihin. Tämä ihmetyttää Joel Mattssonia.

Peter Lundberg on toiminut IFK Mariehamnin valmennusryhmässä vuodesta 2012 ensin Pekka Lyyskin apuna, myöhemmin Kari Virtasen parina ja viime kaudesta lähtien päävalmentajana. Vuonna 2015 joukkue voitti Suomen Cupin ja seuraavana Veikkausliigan.

- Minusta on hullua, kuinka tuntematon hän muille on. Hän johdatti IFK:n mestaruuteen. Pidän hänestä todella paljon. Peter on rauhallinen, mutta kun hänen täytyy saada asiansa kuuluviin, hän tekee sen. Hän puhuu pelaajien kanssa paljon ja kohtelee meitä kaikkia tasavertaisesti, Joel Mattsson kommentoi.

19-vuotias Mattsson debytoi Veikkausliigassa jo 2015 ja pelasi viime kaudella 20 ottelua. Hän kuuluu U19 EM-lopputurnaukseen valmistautuvan Suomen joukkueen runkopelaajiin.

IFK aloitti kauden Rovaniemellä 0-2-tappiolla RoPS:lle. Haaste ei helpotu lauantaina, kun "Grönvitt" isännöi hallitsevaa mestaria HJK:n WHA:lla.

- Siitä tulee tietysti todella kova peli, mutta mielenkiintoinen. HJK on erilainen vastus kuin RoPS ja olosuhteet ovat erilaiset.

- HJK on tällä hetkellä kovin vastus. He ovat erilaisessa tilanteessa kuin mikään muu joukkue liigassa. Seuran taloudelliset mahdollisuudet takaavat pohjan, että he pystyvät ostamaan todella hyviä pelaajia. Kaikki HJK:n ympärillä on niin ammattimaista.


IFK Mariehamn - HJK lauantaina 14.4. kello 16.00 Wiklöf Holding Arenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia