AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 9.4.2018

KuPS:ssa pistekin kelpasi: "Ote jotenkin herpaantui"

KuPS:ssa pistekin kelpasi: "Ote jotenkin herpaantui"

Kuva: Juha Tamminen

Hyökkääjä Saku Savolainen viimeisteli sunnuntaina Kuopion Palloseuran tämän sarjakauden ensimmäisen Veikkausliigamaalin.

Savolainen onnistui Honkaa vastaan viimeistelyssä 23 peliminuutin kohdalla tasoittaen tilanteeksi 1-1, joka jäi myös vauhdikkaan avausottelun lopputulokseksi.

Nousijajoukkue Honka tarjosi kuopiolaisille tiukan vastuksen ja odotetussa kotiavauksessa jouduttiin tyytymään yhteen sarjapisteeseen.

- Pelin kulkuun nähden yksi piste on OK-tulos. Muutama maali enemmän me olisi voitu tehdä, toisaalta Hongalla oli myös vaaran paikkoja varsinkin toisen jakson lopussa. Hyvä piste se on, Savolainen muistuttaa.

- Me aloitettiin peli tosi hyvin ja oltiin tosi hyvin pelissä mukana ja hallittiin alkua aika lailla. 0-1-maalin jälkeen ote jotenkin herpaantui, sitten 5-10 minuuttia painettiin taas. 1-1-maalista saatiin hyvää buustia jälleen päälle ja ensi jakso oli meidän hallintaa, Savolainen toteaa.

KuPS-joukkue pelasi ottelun aikana useita nopeita ja näyttäviä syöttelykombinaatioita, joissa pallo liikkui liukkaasti pienessä tilassa. Hyvä pelaaminen kaipaa Sakun mielestä vielä viimeistä huolellista loppusilausta.

- Toisella jaksolla peli jotenkin notkahti siinä 60-70 minuutin kohdalla. Se oli myös Hongan hyvyyttä, he pelasivat hyvin meidän prässin ohi. Kaksijakoinen peli. Ensi jaksolla meidän hyökkäykset olivat hyviä ja me löydettiin toisemme hyvin. Se viimeinen ratkaiseva suoritus, syöttö tai laukaus, jäi vaan vielä puuttumaan. Me prässättiin ensi jaksolla kovasti ja ehkä vähäsen väsyttiin. Ehkä meidän olisi pitänyt rytmittää omaa pelaamista vähän enemmän, Savolainen toteaa.


Ilves - KuPS sunnuntaina 15.4. kello 15.00 Telia 5G Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia