AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 9.4.2018

Ilves – KuPS pelataan Helsingissä

Ilves – KuPS pelataan Helsingissä

Veikkausliigan ottelu Ilves – KuPS pelataan Helsingissä. Ottelun Ilves – IFK Mariehamn tapauksessa seurat ovat ehdottaneet yhdessä uutta ajankohtaa, jonka Veikkausliiga on hyväksynyt.

Ilves – KuPS pelataan Helsingin Telia 5G Areenalla sunnuntaina 15.4. kello 15.00. Pitkittyneen talven johdosta Ilveksen varsinainen kotikenttä Tammelan stadion ei ole pelikunnossa. Myöskään Ilveksen varakentäkseen nimeämää Ratinan stadionia ei ole saatu pelikelpoiseksi. Tässä tapauksessa Ilves on saanut nimetä ottelulle uuden varakentän, joka on Telia 5G Areena.

Niin ikään Ilveksen seuraavaa kotiottelua Ilves – IFK Mariehamn ei pystytä pelaamaan Tampereella Veikkausliigan otteluohjelmaan merkittynä ajankohtana keskiviikkona 18.4.

Ottelun Ilves – IFK Mariehamn tapauksessa molemmat seurat ovat olleet halukkaita otteluajankohdan vaihtamiseen ja vallitsevan käytännön mukaisesti ehdottaneet Veikkausliigalle molemmille sopivaa uutta ajankohtaa. Veikkausliiga on vahvistanut ottelun uudeksi ajankohdaksi keskiviikon 29.8. kello 18.30.


Minkälainen on Veikkausliigan uusi varakenttäjärjestelmä?

Ennen kautta 2018 Veikkausliigassa ei ole ollut velvoittavaa varakenttäjärjestelmää. Aikaisempina vuosina etenkin ensimmäisillä kevätkierroksilla on ollut tilanteita, joissa jotakin ottelua ei ole pystytty pelaamaan kotijoukkueen kotikentällä, mutta joukkue ei myöskään ole nimennyt itselleen pelikelpoista varakenttää.

Näissä tilanteissa vierasjoukkue on joutunut tuuliajolle: se on voinut vaikuttaa vain vähän siihen, pelataanko ottelu alkuperäisenä ajankohtana jollakin toisella kentällä vai siirtyykö ottelu pelattavaksi jonakin toisena ajankohtana. Jälkimmäinen vaihtoehto on voinut aiheuttaa myöhemmässä vaiheessa ylimääräistä otteluruuhkaa molemmille joukkueille. Erityisesti Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan karsintoihin osallistuville joukkueille sopivan siirtoajankohdan löytäminen on usein ollut haastavaa.

Nykyinen, Veikkausliigan hallituksen syksyllä 2017 yksimielisesti hyväksymä varakenttäjärjestelmä on velvoittava. Jokainen seura nimeää lisenssihakemuksensa yhteydessä itselleen kauden jokaiselle kuukaudelle varakentän, jonka tulee olla pelikelpoinen. Samassa yhteydessä seurat tekevät alustavat varaukset kyseisille kentille, jotta ne ovat tarvittaessa seurojen käytössä.

Jos siis nyt käy niin, että kotijoukkueen varsinaisella kentällä ei pystytä pelaamaan, korvaava pelikelpoinen kenttä ottelulle on välittömästi tiedossa. Edelleen on mahdollista – kuten aikaisempina vuosina – että kotijoukkue ja vierasjoukkue ehdottavat molemmille sopivaa korvaavaa ajankohtaa Veikkausliigan toimistolle, joka voi hyväksyä siirtopäivän, jos siihen ei liity estettä.

Kuitenkin, jos seurojen ei ole mahdollista päästä sopimukseen, nykytilanteessa vierasjoukkueella on mahdollisuus ilmoittaa, että ottelu pelataan alkuperäisenä ajankohtana kotijoukkueen nimeämällä varakentällä. Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan karsintoihin osallistuville joukkueille tämä voi olla ainoa vaihtoehto, sillä mahdollisia siirtopäiviä ei yksinkertaisesti aina ole.

Uuden järjestelmän mukaisesti TPS ja Ilves vievät 15.4. pelattavat kotiottelunsa (TPS – SJK, Ilves – KuPS) nimeämilleen varakentille. Sen sijaan otteluohjelmaan päivälle 18.4. merkityn ottelun Ilves – IFK Mariehamn tapauksessa asianosaiset seurat ovat yhdessä ehdottaneet molemmille sopivaa otteluajankohtaa, johon ei liity estettä pelata. Näin ollen ottelulle on ollut mahdollista hyväksyä uusi ajankohta.

Lisää uutisia