AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.14 // 6.4.2018

​Lehkosuon johtajuus joutuu puntariin: "Vaikeimpia asioita valmentajalle handlata"

​Lehkosuon johtajuus joutuu puntariin: "Vaikeimpia asioita valmentajalle handlata"

HJK:ssa on kovempi kilpailu pelipaikoista kuin ehkä koskaan aikaisemmin. Samalla myös Klubin päävalmentajan Mika Lehkosuon johtajan taidot joutuvat kovempaan mittariin.

Kova kilpailu HJK:n nipussa alkaa ihan tolppien välistä, sillä molemmat Markus Uusitalo ja Maksim Rudakov taistelevat ykkösvahdin paikasta vielä ennen kauden avausta.

- Meillä on tasainen kaksikko maalissa ja minulle on vaikeaa päättää, kumpi aloittaa kauden maalissa, Lehkosuo tunnustaa.

Puolustus on pysynyt HJK:lla suhteellisen samana viime kaudesta, mutta leveyttä riittää. Keskikentälle löytyy myös paljon laatua, vaikka lähtijöitä on enemmän kuin tulijoita. Klauss De Mellon ja Amr Gamalin myötä myös hyökkäyksessä löytyy kaksi varteenotettavaa vaihtoehtoa jokaiselle paikalle.

- Meillä on ehkä monipuolisin hyökkäysarsenaali, mitä HJK:lla on ollut. Onko yksittäiset pelaajat sitten yhtä hyviä kuin Alfredo Morelos tai Atomu Tanaka, sen vasta aika näyttää. Hyökkäys on todella tasainen ja siellä on kova kilpailu, joka on aina hyvä asia joukkueen kannalta. Se pitää tekemisen korkealla, Lehkosuo tietää.

Kova kilpailu kuitenkin tarkoittaa HJK:n osalla sitä, että myös vaihtopenkille jää aina laadukas pelaaja, joka saisi isoja minuutteja jossain toisessa seurassa. Esimerkiksi viime vuoden paras liigapelaaja Filip Valencic on saanut keväällä vain vähän vastuuta.

- Valencic oli helmikuun loppuun menessä pelannut eniten minuutteja meillä kaikista pelaajista. Viimeisissä peleissä hän on jäänyt vähillä minuuteilla tai kokonaan ilman, mikä kuvastaa sitä kilpailua, joka meillä on. Muut ovat olleet parempia, piste. Filip tekee kovaa työtä harjoituskentällä, jossa haluaa näyttää että ansaitsee enemmän minuutteja.

Laaja rinki on valmennusjohdolle tietysti positiivinen asia. Se tuo kuitenkin mukanaan omat haasteensa. Lehkosuo myöntää, että kaikkien pelaajien pitäminen tyytyväisenä tulee olemaan hankala tehtävä.

- Tämä on vaikeimmista asioista valmentajana handlata eli pelaajat, jotka eivät pääse pelaamaan niin paljon kuin odottavat tai ovat tottuneet. Totta kai ratkaisuna tähän on ihmiskeskeinen toiminta. Minun johtamisote tässä asiassa on avoimuus, empatia ja rehellisyys. Johtajuutta punnitaan tällaisessa vaikeassa tilanteessa ilman muuta, Lehkosuo kertoo.

HJK starttaa kautensa sunnuntaina 8.4 Ilvestä vastaan. Matsi Telia 5G Areenalla käynnistyy klo 17.00 ja voit katsoa sitä suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia