vko.12 // 25.3.2018

​U18-pojat ottivat revanssin Kyproksesta

Eetu Pellikka hankki Suomelle rangaistuspotkun. (Kuva: Juha Tamminen)

Tuplamaaottelun ensimmäisen kohtaamisen Kyprokselle hävinnyt Suomen U18-poikien maajoukkue otti revanssivoiton Kyproksesta sunnuntaina maalein 2-0 (0-0).

Suomi tuli peliin aivan toisella ilmeellä kuin 0-4-tappioon päättyneessä perjantaisessa kohtaamisessa. Pallonhallinta oli avausjaksolla suhteellisen selkeästi Suomella ja sekä Jyri Kiurulla että Jusif Alilla oli paikat iskeä johtomaali. Paras paikka osui 31. minuutilla Niklas Jokelainen, joka pääsi laukomaan suoraan kulmapotkukeskityksestä, mutta Kyproksen puolustus pelasti maaliviivalta.

Toisella puoliajalla tulosta tuli 73. minuutilla, kun Ali antoi vapaapotkun rangaistusalueen taka-alueelle ja Johannes Kytilä laukoi pienestä kulmasta pallon suoraan Kyproksen maalin alakulmaan. Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin nopean keskialueen riiston jälkeen Eetu Pellikka pelattiin läpi, Kyproksen maalivahti tuli vastaan ja lanasi Pellikan nurmen pintaan rangaistuspotkun arvoisesti. Jokelainen asettui 11 metrissä pallon taakse ja laukoi varmasti numeroiksi 2-0. Lopun Suomi piti pelin hallussaan ja varmisteli voittonsa.

Kypros - Suomi 0-2 (0-0)
73. 0-1 Johannes Kytilä
82. 0-2 Niklas Jokelainen rp.