vko.12 // 24.3.2018

TPS jäi kenraaliharjoituksessaan tasapeliin JJK:n kanssa

Oskari Jakonen viimeisteli TPS:n avausmaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

TPS kohtasi kauden 2018 toiseksi viimeisessä harjoitusottelussaan Veikkausliigasta viime kauden päätteeksi pudonneen jyväskyläläisen JJK:n. TPS ja JJK tasasivat pisteet Kupittaalla lukemin 2-2.

Perjantain ottelun ensimmäinen puoliaika alkoi melko vauhdikkaissa merkeissä. TPS:n ensimmäinen maalipaikka osui jo 3. minuutin kohdalle, mutta Juri Kinnusen veto meni päin JJK-vahti Jere Pyhärantaa.

TPS leipoi ottelun avausmaalin 8. minuutin kohdalla. Mika Ääritalo pisti tarkan passin oikeaan laitaan ja Oskari Jakonen juoksi läpi ja uitti pallon Pyhärannan jalkojen välistä verkkoon. JJK:n kuitti tuli kuitenkin nopeasti. Laitapuolustaja Honar Abdi nousi 9. minuutilla oikealta laitalta ja tykitti kaukaa takanurkkaan 1-1-tasoituksen.

TPS alkoi saada lisää painetta JJK:n päätyyn ensimmäisen puoliajan puolenvälin jälkeen. Onni Valakari pääsi tälläämään pariinkin otteeseen, mutta Pyhäranta torjui. 42. minuutin kohdalla TPS:n paine tuotti sitten tulosta. Kinnunen keskitti vasemmalta ja Ääritalo puski pallon oikeaan alakulmaan. Tauolle mentiin näin isäntien 2-1-johdossa.

Reilun tunnin kohdalla päävalmentaja Mika Laurikainen otti kerralla neljä vaihtoa. Kentältä poistuivat Niklas Friberg, Elias Ahde, Ääritalo ja Valakari. Heidän tilalleen kentälle tulivat Rasmus Holma, Jani Virtanen, Riku Sjöroos sekä Drago Milovic.

Ottelun toisella puoliajalla maalipaikat olivat kortilla verrattuna avausjaksoon. Kunnes sitten JJK iski vähän kuin varkain 2-2-tasoituksen ottelun 80. minuutilla. Vieraiden osuman ohjasi maalin edestä sisään Saku Leppänen.

TPS:n tuorein sopimuspelaaja, kanadalainen Ben McKendry, uurasti keskikentällä täydet minuutit. Pari minuuttia ennen ottelun loppua hän vapautti hienosti Milovicin läpiajoon, mutta montenegrolaiskärki oli ehtinyt niukasti paitsion puolelle.