vko.12 // 23.3.2018

Pikkuhuuhkajille avausvoitto EM-karsinnoissa

Urho Nissilä iski sinetin Pikkuhuuhkajien voitolle. (Kuva: Juha Tamminen)

Pikkuhuuhkajat avasi voittotilinsä EM-karsinnoissa kaatamalla perjantaina vieraskentällä Liettuan maalein 2-0 (0-0).

Gargzdaissa pelattu ottelu sujui alusta saakka Pikkuhuuhkajien komennossa. Muutamasta hyvästä maalipaikasta huolimatta maaleja ei kuitenkaan avausjaksolla nähty, vaikka laukaukset kirjattiin Suomelle 11-1.

Suomi piti otteen hallussaan myös tauon jälkeen ja pelikello oli hiipinyt juuri yli tunnin, kun Kaan Kairinen iski vapauttavan avausmaalin. Reilu kymmenen minuuttia myöhemmin Urho Nissilä pääsi Benjamin Källmanin yrityksen jälkeen siirtämään Suomen kahden maalin johtoon.

Täysin vailla paikkoja Liettuakaan ei ollut, mutta Suomi piti varmasti kiinni johdostaan loppuun saakka.