FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.12 // 23.3.2018

Ilves voitokkaana Tallinnassa - Noubissin pikamaalit ratkaisivat

Ilves voitokkaana Tallinnassa - Noubissin pikamaalit ratkaisivat

Marius Noubissi osui kahdesti avausvartin aikana. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves kohtasi perjantaina Tallinnassa pelatussa harjoitusottelussa Viron Premium Liigassa pelaavan Tallinnan Kalevin ja voitti maalein 2-0 (2-0).

Ilves oli matkassa pienellä ryhmällä, sillä peräti seitsemän pelaajaa oli saman aikaisesti edustamassa Suomea maaotteluissa. Lauri Ala-Myllymäki ja Iiro Järvinen olivat U21-maajoukkueen matkassa Liettuassa ja Niklas Jokelainen, Tariq Kazi, Roope Huhtala, Jusif Ali ja Mikael Almen olivat U18-maajoukkueen mukana Kyproksella. Lisäksi kokoonpanosta puuttuivat loukkaantumisista kärsivät Ilari Mettälä, Baba Mensah ja Eero Hyökyvirta.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, kun Marius Noubissi siirsi Ilveksen 0-1 johtoon jo ottelun ensimmäisellä minuutilla. Marius katkaisi vastustajan puolustajan syötön rangaistusalueella ja sijoitti pallon varmasti maaliin.

Johtomaalin jälkeen ottelu jatkui Ilveksen hallinnassa. Keltapaidat vyöryttivät jatkuvasti hyökkäyksiä kohti Kalevin maalia. Pelikellon näyttäessä 14. minuuttia Eero Tamminen teki näyttävän esityön vasemmalta laidaltaan pelaten Noubissille täysin avoimen maalipaikan, josta kamerunilaishyökkääjä ei erehtynyt.

Toinenkaan maali ei muuttanut pelin kuvaa. Keltapaidat pitivät palloa hallussa kärsivällisesti. Vahvasta painostuksesta huolimatta ensimmäisellä puoliajalla ei nähty enää lisäosumia.

Ottelun toinen puoliaika käynnistyi vähän tasaisemmissa merkeissä. Kumpikaan joukkue ei luonut puoliajan alussa vaarallisia maalipaikkoja. Mitä pidemmälle puoliaika eteni, sitä vahvemmin ote siirtyi jälleen Ilvekselle.

Toisella puoliajalla lähimpänä maalintekoa olivat Diogo Tomas, joka puski kulmatilanteessa vain muutamia senttejä maalin ohi sekä läpiajotilanteeseen pelattu Abdoulaye Ba, jonka yrityksen isäntien maalivahti onnistui torjumaan.

Lopulta Marius Noubissin maalit jäivät ottelun ainoiksi ja näin ollen ottelu päättyi Ilveksen 2-0-vierasvoittoon. Lisämausteensa otteluun toi äänekäs vierasreissuun lähtenyt Ilves-fanien joukko.

Lisää uutisia