FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.12 // 22.3.2018

SJK:n topparilla selvät suunnitelmat - ”Molempia tavoittelen tosissani”

SJK:n topparilla selvät suunnitelmat - ”Molempia tavoittelen tosissani”

SJK:n toppari Ville Tikkasen kausi 2017 jäi tavoitteista, mutta nyt odotukset ovat jälleen korkealla. Nuoren tavoite on tehdä läpimurto Veikkausliigaan ja mahtua Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueeseen, joka isännöi ikäluokan EM-kisoja heinäkuussa Pohjanmaalla.

Ville Tikkanen siirtyi oululaisen OLS:n B-junioreista Seinäjoelle joulukuussa 2016. Muutamat loukkaantumiset kuitenkin häiritsivät debyyttivuotta. Hän harjoitteli edustusjoukkueen kanssa, mutta lopulta pelejä tuli vain SJK Akatemiassa.

- Laina oli yksi vaihtoehto jo viime talvena, mutta loukkaantumiset sotkivat sitäkin. Nyt toivon, että ei tarvisi enää lähteä mihinkään, vaan vastuuta tulisi SJK:ssa, pelaaja toteaa.

- Vuoden ykköstavoitteeni on päästä EM-kotikisoihin. Se on henkilökohtaisesti isoin juttuni. Haluan tietysti saada peliaikaa SJK:ssa ja murtautua liigajengiin. Molempia tavoittelen tosissani.

Molemmat tavoitteet ovat varmasti myös realistisia. Seinäjokelaisten päävalmentajan vastuun talvella ottanut Tommi Kautonen on peluuttanut nuorta muun muassa Suomen Cupissa.

- Olen päässyt pelaamaan topparina ja saanut ison roolin. Lisäksi olen päässyt maajoukkueen mukaan pari kertaa, joten talvi on ollut todella hyvä.

- Minusta meillä menee SJK:ssa joukkueena oikein hyvin, juttelemme yhdessä koko ajan enemmän. Olemme valmiita kauden alkuun. Olen keskustellut "Augen" kanssa ja roolia pitäisi tulla jatkossakin. Toivottavasti se jatkuisi koko kauden.

- Juttelimme Espanjan leirillämme joukkueemme tavoitteista ja se on mitali. Mestaruus on tietysti unelma. Ykköstavoite on kuitenkin mitali ja se tuntuu tällä hetkellä realistiselta.

Tikkanen palasi pitkästä aikaa maajoukkuetoimintaan maaliskuun alun leirille ja sai kutsun myös Sveitsiin, missä U19-pojat parhaillaan valmistautuvat tuplamaaotteluun isäntiä vastaan.

- Olin lähdössä tämän joukkueen maaotteluleirille Bulgariaan vuosi sitten maaliskuussa. Lähtö oli illalla ja osallistuin vielä aamulla fysiikkatreeneihin. Hypimme aitoja ja väänsin nilkkani. Siinä meni kaksi kuukautta toipumisessa, Tikkane muistelee epäonnista edellistä valintaansa joukkueeseen.

Tikkanen on nykyisestä Suomen joukkueesta ainut, joka pääsisi kesän EM-kisoissa konkreettisesti esiintymään kotiyleisölleen. Lopputurnaus pelataan jaetusti Seinäjoella ja Vaasassa.

- Olen asunut Seinäjoella puolitoista vuotta ja kyllä se jo kodilta tuntuu. Kyllä minusta kisojen lähetymisen voi jo aistia, jalkapalloihmiset puhuvat niistä. Olisihan se kiva, että Suomen joukkueessa olisi joku SJK:n pelaaja.

EM-kisat pelataan Pohjanmaalla 16.-29. heinäkuuta. Suomen joukkue leireilee siis parhaillaan Sveitsissä ja kohtaa isännät tuplamaaottelussa 23. ja 26. maaliskuuta.

Kisojen kannalta eletään mielenkiintoisia aikoja, sillä EM-jatkokarsinnat pelataan 21.-27.3. Suomeen selviää seitsemän lohkon voittajat.

- Eniten haluaisin, että Englanti pääsee kisoihin, se on ykköstoiveeni. Lisäksi Portugali ja Belgia ovat mahtavia maita. Karsinnoissa on vielä monia mielenkiintoisia maita, turha alkaa kaikkia nimeämään. Todella hienoja joukkueita tulee jäämään ulkopuolellekin. On huikeaa, että me saamme olla mukana.

Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudussa.

Lisää uutisia