AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.12 // 21.3.2018

​Yksinvalta, kaksinvalta vai monivalta - Huuhkajaluotsi perkaa vaihtoehtoja

​Yksinvalta, kaksinvalta vai monivalta - Huuhkajaluotsi perkaa vaihtoehtoja

"Rive" seuraa tiiviisti Veikkausliigaa. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK on dominoinut Veikkausliigaa, mutta ei nyt aivan samaan malliin kuin Rosenborg dominoi kultavuosinaan Norjassa.

Rosenborg voitti vuosien 1992-2004 välissä 13 perättäistä Norjan mestaruutta ja teki mainetekoja myös Eurokentillä. Suomessa HJK on pyrkinyt dominoimaan, mutta ei ole kyennyt tekemään yhtä selkeää eroa kilpailijaseuroihin.

- Toissa vuonna oli todella tiukka sarja, nyt viime kaudella ratkesi vähän aikaisemmin jo mestaruus. Onko se sitten hyvä kotimaisen futiksen kannalta tuleeko tasoeroja? Sitä voi miettiä olisiko hyvä että olisi yksi tai kaksi seuraa Suomessa, joilla on resursseja pärjätä Euroopassa. Se varmasti veisi suomalaista jalkapalloa eteenpäin.

- Miten se sitten vaikuttaisi Veikkausliigaan? Siinä on kaksi toisistaan erottuvaa kysymystä, joihin on vaikea antaa vastausta, pohtii Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva.

Kanerva on tarkkaillut läheltä Veikkausliigaa. Miten kotimaisen liigamme taso on kehittynyt?

- Mikä taso sitten on? Sitä voi mitata monella tavalla. Mikä on kärkijoukkueen ja heikoimman piste ero tai yksittäisillä tuloksilla, tuleeko rökäletappiota. Se on vaihdellut vuosittain.

- Se on vaikea sanoa, mihin suuntaan taso on mennyt. Verrataanko sitä 10 vuoden tai 15 vuoden taakse vai lähivuosiin. Ihan hyvällä tasolla se nyt on. Antaa pohjan kehittyä pelaajalle. Se on positiivista, että useat joukkueet ovat - tietoisesti vai pakon sanelemana – käyttäneet paljon nuoria ja se on hyvä asia pelaajakehityspuolta ajatellen, Kanerva kiittelee.

Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudussa.

Lisää uutisia