AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.12 // 21.3.2018

Kaksi nuorta lahjakkuutta sai sopimuksen Veikkausliigaan

Kaksi nuorta lahjakkuutta sai sopimuksen Veikkausliigaan

Roope Huhtala on toinen Ilveksen uusista nuorista.

Ilveksen edustusjoukkue on kiinnittänyt riveihinsä Mikael Alménin ja Roope Huhtalan.

Ilveksen B-junioreista ponnistavat nuorukaiset allekirjoittivat 2+1 -vuotiset pelaajasopimukset. Molemmat pelaajat kuuluvat myös U18-maajoukkueen rinkiin.

Almén on 18-vuotias vasen laitapuolustaja.

– On ollut ihan mahtavaa päästä treenaamaan edustukseen. Siitä on aina haaveillut. Jallu (Jarkko Wiss) on ensinnäkin mukava tyyppi, ja valmentajana hän antaa tarkkoja neuvoja ja ohjeita. Alan päästä jyvälle siitä, mitä minulta vaaditaan miesten peleissä. Koko ajan pitää pystyä auttamaan pelikaveria vieressä. B-junnuissa olen pelannut ehkä hieman ylempänä kentällä ja puolustusrooli on ollut erilainen. Pelinavaus on vahvuuteni, Almén kertoo Ilveksen verkkosivuilla.

Huhtala on puolestaan 17-vuotias toppari.

– Sopimus on hieno juttu. Mukavaa ja haastavaa on ollut. Nuorelle pelaajalle on tärkeää saada jatkuvaa palautetta. Jallu osaa omalla kokemuksellaan kertoa ja näyttää miten missäkin pelitilanteessa tulee toimia. Se myös auttaa, että maalivahdit ja toppariparit puhuvat paljon ja ohjaavat peliä. Tavoitteenani on jatkossakin treenata hyvin ja saada pikkuhiljaa peliminuutteja alle, Huhtala toteaa.

Lisää uutisia