vko.11 // 18.3.2018

​Allsvenskan-joukkue nurin – SJK:lle makea voitto Tukholmassa

"Totti" pamautti SJK:n voittomaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK haki 2-1 voiton Tukholmassa pelatusta harjoitusottelusta, kun se kohtasi pääsarja Allsvenskanissa pelaavan IF Brommapojkarnan.

Ottelu pelattin ulkona, lämmitetyllä Grimsta IP:n tekonurmella. Siten ottelu oli SJK:n ensimmäinen ulkotekonurmella pelattu ottelu. Samalla se oli kolmas kansainvälinen harjoitusottelu tälle talvelle ja kaikkiaan talven kahdeksas voitto.

Ottelun alussa BP oli pallollisesti SJK:ta parempi, ja SJK:n puolustus oli pari kertaa helisemässä. Seitsemännellä minuutilla Mihkel Aksalun vastaantulo ei onnistunut, ja kotijoukkueen Alexander Nilsson pääsi zippaamaan pallon yli Aksalun. SJK:n onneksi pallo pomppi myös yli maalin. Vähän myöhemmin BP pelasi hyvillä syötöillä Petar Petrovicin erinomaiseen vetopaikkaan, mutta Mihkel Aksalu torjui pallon tolpan kautta itselleen.

SJK:kin pääsi paremmin peliin mukaan ja iski ottelun ensimmäisen maalin reilun vartin jälkeen. Jordan Mustoe keskitti hyvin vasemmalta laidalta, Aristote Mboma imi kaksi puolustajaa itseensä ja Jesse Sarajärvi nousi taustalta tyhjään tilaan ja viimeisteli tyylikkäästi pallon maaliin. Maali muistutti hieman Sarajärven ensimmäistä maalia FC Interiä vastaan viime kauden päätösottelussa.

Kotijoukkueen tasoitus tuli 25. minuutilla hieman turhan helposti. Alexander Nilsson pääsi nokikkain Mihkel Aksalun kanssa ja sijoitti varmasti vasempaan alakulmaan. Maalin jälkeen Brommapojkarnalla oli pari vaarallista hyökkäystä, mutta niistä ei tulosta tullut.

SJK sen sijaan iski vastahyökkäyksestä. Johannes Laaksonen taisteli yksin ruotsalaisia vastaan ja sai pelattua pallon lopulta Jordan Mustoelle. Mustoen avaus yllätti kotijoukkueen, ja SJK pääsi ylivoimahyökkäykseen. Emile Paul Tendeng odotti Aristote Mboman mukaan hyökkäykseen ja oikein ajoitettu syöttö vapautti Mboman hyvään maalipaikkaan. "Totti" viimeisteli hyökkäyksen hienosti ja laukoi pallon takakulmaan.

BP:n pelityyli toi todellakin usein mieleen VPS:n. SJK pystyi muutaman kerran prässäämään pallon pois BP:n pelinavausvaiheessa. Johannes Laaksosen pallonriiston myötä Emile Paul Tendeng pääsi vetopaikkaan, mutta keskeltä boksin ulkopuolelta lähtenyt laukaus myös suuntautui liiaksi keskelle.

Toinen puoliaika ei kovin paljoa hienouksia tarjonnut. Kotijoukkue piti palloa ja SJK puolusti. BP sai luotua yhden kunnollisen maalipaikan, mutta veto viuhui yli maalin. Sen lisäksi Moustafa Zeidanin vapaapotku osui Jesse Östin torjunnan kautta ylärimaan.

SJK pääsi loppua kohden myös vastahyökkäyksiin ja muutamaan pidempään hyökkäykseen, mutta varsinaisia maalipaikkoja ei tullut. Yhdestä Vahid Hambon kaatamisesta olisi joku tuomari tosin saattanut viheltää rangaistuspotkunkin.

Toisella puoliajalla molempien joukkueiden lukuisat vaihdot myös sekoittivat peliä.

SJK:n seuraava ottelu on Suomen Cupin puolivälierä FC Honkaa vastaan. Tuo pelataan Seinäjoella, OmaSp Stadionilla, juuri ennen pääsiäistä torstaina 29.3. kello 18:30.

Lähde: SJK:n tiedote