FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.11 // 17.3.2018

SJK:n ruotsalaispelaaja vertaa Brommapojkarnaa Veikkausliigaseuraan

SJK:n ruotsalaispelaaja vertaa Brommapojkarnaa Veikkausliigaseuraan

SJK kohtaa sunnuntaina Brommapojkarnan Tukholmassa. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK pelaa sunnuntaina harjoitusottelun Tukholmassa, missä asettuu vastaan Ruotsin pääsarjaseura Brommapojkarna.

SJK:n riveissä pelaa yksi pelaaja, jolle Brommapojkarna on erittäin tuttu. Ruotsalainen keskikenttäpelaaja Anders Bååth on kasvanut vain 10 minuutin päässä Bromman kotikentältä. Pelaajan vanhemmat sekä ystävät asuvat siellä edelleen.

- Brommapojkarna on valtava junioriseura Ruotsissa ja käsittääkseni se on isoin koko Euroopassa. Heillä on useita joukkueita joka ikäluokassa. Jopa 20 joukkuetta yhdessä ikäluokassa. Joten heillä on valtava pelaajamassa takanaan. Mutta edustusjoukkue jota vastaan me pelaamme, ei kerää kovin suuria katsojamääriä tai isoja faniryhmiä. Tukholmassa kaikki kannattaa lähinnä AIK:ta, Hammarbytä tai Djurgårdenia. Heillä on kuitenkin usein joukkueessaan hyviä nuoria pelaajia ja seura taustalla on valtava, kuvailee Bååth sunnuntain vastustajaa ja vanhaa seuraansa, jota hän edusti ensimmäisen kerran jo 11-vuotiaana.

Bååth siirtyi Seinäjoelle juuri Brommapojkarnasta.

- Heillä on nyt uusi valmentaja, eri valmentaja kuin viime kaudella, mutta se mitä olen nähnyt heidän pelejään, niin perusidea on edelleen sama. Joukkue pitää palloa. Jos sitä pitäisi verrata johonkin seuraan jota vastaan olemme aiemmin pelanneet, niin he ovat hieman samantapainen pelitavaltaan kuin VPS. He haluavat pitää palloa paljon ja pitävät pallohallinnan merkityksen todella tärkeänä, Bååth jatkaa kuvailuaan.

- Siellä on muutamia pelaajia, joiden kanssa olen pelannut jo nuorena yhdessä, kuten joukkueen kapteeni Gustav Sandberg Magnusson. Hänen kanssaan olemme tunteneet jo vuosia. Myös Geflesta tälle kaudelle siirtynyt tanskalainen Martin Rauschenberg on minulle tuttu ja pelasimme yhdessä Geflessä. Oikea laitapakki Johan Falkmar on myös vanha kaverini sekä tietenkin kaikki pelaajat jotka olivat siellä jo viime kaudella.

Bååthille läheisiä ihmisiä on tulossa katsomaan sunnuntain ottelua.

- Siitä tulee minulle aika erikoinen kokemus sunnuntaina, sillä pelaamme käytännössä minun kotonani. Vain 10 minuutin päästä lapsuudenkodistani ja paikasta missä vanhempani asuvat. Ja me olemme siellä nyt vierasjoukkue. Joten voi olla hieman outoa mennä Grimstalla vieraskoppiin. Vanhempani ja muutamia ystäviäni tulee katsomaan matsia varmuudella. Olen varma, että he kannustavat ottelussa meitä. Pääasiassa toki minua, mutta samalla myös SJK:ta, nauraa Bååth.

- Ei se minulle kuitenkaan ensimmäinen kerta ole vieraskopissa siellä, sillä pelasin sekä Geflen että Syrianskan kanssa heitä vastaan Grimstalla. Mutta kyllä minä siellä useamman kerran olen ollut kotijoukkueen kopissa kuin vierasjoukkueen.

- Grimsta IP ei ole oikeastaan kunnon suljettu stadion. Siellä on yksi vanha katsomo ja uudempi toinen katsomo. He ovat kunnostaneet siellä paikkoja paremmaksi, mutta se on edelleen aika avoin kenttä. Itse kentän pinta siellä on hyvä. Se on hyvin samanlainen kuin meillä on täällä kotistadionilla. Lämmitetty tekonurmi, joten se on erittäin hyvä.

- Mielestäni BP on meille hyvä harjoitusvastustaja Veikkausliigaa ajatellen. Se on hyvin samantapainen kuin hyvät Veikkausliigajoukkueet. He ovat tosi hyviä pitämään palloa ja jos annamme heidän tehdä niin, niin silloin he ovat todella hyviä ja vaarallisia. Joten mielestäni on tärkeää, että me pidämme itse palloa ja prässäämme heitä, kun heillä on pallo. Silloin me olemme vahvoilla. Emme saa antaa heidän pitää palloa, sillä silloin olemme vaikeuksissa. Mutta jos pelaamme ja hyökkäämme kuten me olemme tottuneet tekemään, meillä tulee olemaan hauska sunnuntaipäivä Tukholmassa, päättää Bååth.

Harjoitusottelu IF Brommapojkarna vs. SJK sunnuntaina 18.3. klo 13:30 Tukholman Grimsta IP -stadionilla. Ottelun on vapaasti katsottavissa Ruudusta ja ISTV:stä.

Lisää uutisia