AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.11 // 17.3.2018

Honka-luotsi tappiosta huolimatta: "Pääsimme taas joukkueena eteenpäin"

Honka-luotsi tappiosta huolimatta: "Pääsimme taas joukkueena eteenpäin"

Tim Murray joutui päästämään yhden pallon taakseen. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka pelasi perjantai-iltapäivänä harjoitusottelun FF Jaroa vastaan Matinkylän urheilupuistossa.

Keltamustan lähes koko ottelun kestäneestä hallinnasta huolimatta voiton vei vierasjoukkue, joka onnistui yllättämään Tim Murrayn kerran. Maali syntyi kaukolaukauksella juuri ennen taukovihellystä.

Honka voitti Suomen Cupin lohkonsa ja joukkue pääsi näin ollen suoraan puolivälieriin, jossa vastaan asettuu SJK. Puolivälieräkamppailu pelataan vajaan kahden viikon kuluttua torstaina 29.3. Seinäjoella. Kyseisen pelitauon vuoksi Honka halusi harjoituspelin tälle viikolle.

- Halusimme pelata yhden ottelun ennen puolivälierää. Ensi viikolla tehdään testit, sinä viikonloppuna emme pelaa. Pelillisesti olemme käyneet viikolla läpi pelinavaamista, ja nyt saimme harjoitella sitä hyvää vastustajaa vastaan, kommentoi Hongan valmentaja Sampo Koskinen.

Tappiosta huolimatta Jaro-kohtaamisesta saatiin Koskisen mukaan paljonkin irti, vaikka parannettavaakin luonnollisesti löytyi.

- Ottelu oli tappiosta huolimatta ihan hyvä. Saimme taas pidettyä enemmän palloa, ja ottelu oli melko hyvin meidän kontrollissamme. Pääpaino oli pelin rakentelussa, ja siinä onnistuimme melko hyvin ja pääsimme taas joukkueena eteenpäin. Oli myös hyvä saada toinen ottelu ulkona. Peli on ulkona kuitenkin aina vähän erilaista.

- Murtautumisvaiheessa olisimme voineet olla tehokkaampia. Myös puolustamisen pitää olla joukkueelta tiiviimpää ja yhtenäisempää. Jaro on hyvä joukkue, ja se pystyi käyttämään maalipaikat meitä tehokkaammin.

Hongan Suomen Cup-urakka jatkuu siis noin kahden viikon päästä SJK:ta vastaan. SJK ja Honka kohtasivat viime vuonna Cupin välierissä. Jännittävien vaiheiden jälkeen ottelun ratkaisu tuli vasta rangaistuspotkukilpailussa, jossa seinäjokelaiset vetivät lopulta pidemmän korren. Koskinen vakuuttaa, että joukkue haluaa revanssin viime vuodelta.

- Kaikille jäi varmasti viimevuotisesta hampaankoloon, joten nyt on hyvä mahdollisuus kuitata se. Meille Suomen Cup on myös loistavaa valmistautumista kauteen. Pääsemme tutustumaan jälleen yhteen uuteen joukkueeseen ja stadioniin ennen Veikkausliigan alkua.

SJK ja Honka taistelevat välieräpaikasta torstaina 29.3. kello 18.30 alkaen Seinäjoen OmaSP-stadionilla.

Lisää uutisia