FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
vko.11 // 13.3.2018

Pikkuhuuhkajien Malinen: "Meillä on kasassa iskukykyinen joukkue"

Pikkuhuuhkajien Malinen: "Meillä on kasassa iskukykyinen joukkue"

RoPS:n Leo Väisänen on valittu Pikkuhuuhkajiin. (Kuva: Juha Tamminen)

U21-maajoukkue on pelannut tähän mennessä EM-karsinnoissaan kolme tasapeliä ja kärsinyt yhden tappion. Nyt edessä on matka Liettuaan.

Suomi on avannut EM-karsinnat kolmella tasapelillä ja yhdellä tappiolla. Färsaarten kanssa tulokseksi kirjattiin 1-1, Puolan 3-3 ja Georgian 2-2. Tanska oli Helsingissä parempi 5-0-lukemin. Liettua puolestaan voitti Färsaaret 3-0, mutta hävisi Tanskalle 0-6, Puolalle 0-2 ja Georgialle 0-1.

Päävalmentaja Juha Malinen tarttui tehtäväänsä Pikkuhuuhkajien päävalmentajana lokakuussa, kun Tommi Kautonen siirtyi SJK:n käskyttäjäksi. Suomi on pelannut tämän jälkeen yhden ottelun, josta saldona oli 2-2-vierastasapeli Georgian kanssa.

- Ensimmäinen yhteinen viikkomme Georgiassa sujui mielestämme hyvin. Meillä ei ole ollut valitettavasti sen jälkeen leirejä, mutta olen pystynyt kuitenkin vaihtamaan ajatuksia suurimman osan pelaajista kanssa. Odotuksena Liettuasta on ehdottomasti hyvä peli ja hyvä tulos, Malinen totesi.

- Jos saamme tästä ottelusta positiivisen tuloksen, niin olemme vielä hyvin mukana lohkon tilanteessa, hän jatkoi.

Malinen on tyytyväinen Liettuaan matkaavaan pelaajistoonsa. Loukkaantumisen vuoksi sivussa on vain Leedsiin siirtynyt Aapo Halme. Anselmi Nurmela on vasta löytänyt uuden seuran, eikä tämän vuoksi ole nyt joukkueessa.

- Meillä on kasassa iskukykyinen joukkue. Esimerkiksi Mikael Soisalo on ollut loukkaantunut, mutta on nyt täydessä kunnossa. Lisäksi on hienoa ja huomionarvoista, että muutamat pelaajat ovat onnistuneet nostamaan asemiaan seurajoukkueissaan talven aikana. Richard Jensen on pelannut Hollannin pääsarjassa, mikä on loistavaa. Juho Pirttijoki on ollut Sundsvallissa avauksen toppari ja Leo Väisänen on päässyt RoPS:ssa omalle pelipaikalleen. Kaan Kairinen taas oli Tanskan huippuottelussa avauksessa, luotsi avasi.

Mukaan mahtuu tällä kertaa myös yksi ensikertalainen, sillä joulukuussa AC Oulusta Vaasan Palloseuraan siirtynyt Eero-Matti Auvinen on valittu ryhmään.

- Seurasin häntä Oulussa viime vuonna ja kyseessä on fiksunoloinen vasuri. Olen saanut vaasalaisten valmennusjohdolta hyvin positiivista palautetta hänen talvestaan ja mahdollisuuksista koskien alkavaa kautta. Nyt on hyvä tilaisuus ottaa hänet mukaan joukkueeseen.

Suomi kohtaa Liettuan Gargzdaissa perjantaina 23.3.

Lisää uutisia